Tészta: A csokit kockára törjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, likőrt, kakaót, vajat, 45 g cukrot. Gőzfürdő felett felolvasztjuk, egységes állagúra dolgozzuk. Kihűtjük.
A tojássárgát a maradék cukorral habosra verjük, elkeverjük a csokis masszával és a sütőporral elkevert liszttel. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén az ecetet is beledolgozzuk, majd a habot beleforgatjuk a csokis alapunkba.
A muffin sütőformákat előkészítjük, papírral kibéleljük, majd 2/3 részig beletöltjük a tésztát. 200 fokon 25 percet sütjük, kihűtjük.
Töltelék: A mogyorót apróra vágjuk, elkeverjük a sűrített tejjel.
Krém: A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a mogoróvajat, a tejszínt és a mascarponét is. Utolsó lépésben kerül bele a vaníliakivonat.
A muffinok közepét kikanalazzuk, beletöltjük a karamellás mogyorót, majd a tetejét krémmel díszítjük (süteményes zsákba töltjük, így könnyebb felvinni). A tetejét snickers csokival díszítjük, csokiöntettel meglocsoljuk. Megvárjuk, mígy minden szépen megköt, sütőpapírba csomagoljuk, tálaljuk.