Fenomenális szelet – Édes álom

Többször előfordult már, hogy a gyerekek nem ették meg az összes ajándékba kapott piskótatallért, és amikor kiszáradt, nem szívesen nyúltak hozzá. A minap is maradt belőle pár darab, és gondoltam, felhasználom. A reszelt piskótatallér egy adag háztartási keksszel az általam csak fenomenális szeletnek vagy édes álomnak nevezett sütemény egyik rétegébe került, amit alulról puha piskóta, felül pedig pompás tejszínhab és reszelt csokoládé ölel körül. A siker és gyors tepsiből eltűnés garantált! Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 10.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Fenomenális szelet – Édes álom

Hozzávalók

Tészta
3 dbtojás
120 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mltej
180 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
1/2 dbcitrom leve és reszelt héja
Töltelék:
4 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
200 gvaj
1 csomagvaníliacukor
100 gfőzőcsokoládé
250 gháztartási keksz
50 gPilóta piskótatallér
500 mlhabtejszín
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olaj és a tej keverékét, a sütőporral elkevert lisztet, végül a fél citrom kifacsart levét és a reszelt héjat is.
  2. A tésztát tepsibe öntjük, és addig sütjük 180 fokon, amíg a széle el nem kezd leválni a tepsi oldaláról.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást gőz felett 4 evőkanál cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és akkor kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a vajat. Miután a vaj is felolvadt, levesszük a gőzről és kissé kihűtjük.
  4. Belekeverjük a maradék cukrot és vaníliacukrot, az apróra tört háztartási kekszet és a lereszelt pilóta piskótatallért. Miután jól összeált, a tölteléket rákenjük a tésztára, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. Rákanalazzuk a megdermedt töltelékre, reszelt csokoládéval megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!