Fenséges kuglóf
Amikor még a szüleimnél laktam, az egyik kedvenc kuglófom volt a nálunk csak fenséges kuglófként emlegetett édesség. Szinte egy ültő helyemben fel tudtam falni legalább a felét. Ez egyáltalán nem csoda, mert a tésztája nemcsak puha, hanem a diótól és a rumba áztatott mazsolától tényleg rendkívül finom. Az elkészítése egyszerű, a legtöbb időt pedig a sütés és a kihűlés veszi el. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
200 gvaj
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
250 mlhabtejszín
vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez és szórásához
- A sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, reszelt csokoládét és a darált diót. A vajat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a habtejszínt, majd az egészet eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát beletöltjük a sütőformába, a tetejét elegyengetjük, majd 45 percig sütjük.
- Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és kiforgatjuk a formából.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS