Fenséges kuglóf

Recept Fenséges kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 14.6.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor még a szüleimnél laktam, az egyik kedvenc kuglófom volt a nálunk csak fenséges kuglófként emlegetett édesség. Szinte egy ültő helyemben fel tudtam falni legalább a felét. Ez egyáltalán nem csoda, mert a tésztája nemcsak puha, hanem a diótól és a rumba áztatott mazsolától tényleg rendkívül finom. Az elkészítése egyszerű, a legtöbb időt pedig a sütés és a kihűlés veszi el. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.6.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gdarált dió
50 greszelt csokoládé
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
200 gvaj
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
250 mlhabtejszín
vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez és szórásához

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, reszelt csokoládét és a darált diót. A vajat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a habtejszínt, majd az egészet eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát beletöltjük a sütőformába, a tetejét elegyengetjük, majd 45 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és kiforgatjuk a formából.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás