Férjem fogása – minden egy tepsiben

A mindennapi feladatok mellet igazán jól esik, amikor férjem is megpróbál segíteni, és történetesen olyan vacsorát készít, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Ez a vacsora férjem fogása, és bár végtelenül egyszerű, mégis pompásra sikeredett. Munka után megvette a hozzávalókat, beletette egy tepsibe, megsütötte, a túlóra után engem pedig már a kész étel fogadott az asztalnál.

Hozzáadta:Viki78, 11.8.2017
Kategória: Főételek
Férjem fogása – minden egy tepsiben

Hozzávalók

burgonya
füstölt szalonna
szalámi
kolbász
vöröshagyma
előre pácolt sertéshús (LIDL)
bors
alufólia

Elkészítés menete

  1. Egy tepsit előkészítünk, majd felváltva beletesszük és elrendezzük a burgonyát, szalonnát és szalámit.
  2. Következő réteg a pácolt sertéshús és a szeletelt hagyma. Férjem a pácolt húst boltban szerezte be, de ha valaki inkább otthon, saját fűszerekkel és szószokkal ízesítené, nincs akadálya J
  3. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A húst kb. egy óráig lefedve sütjük, majd a fóliát levesszük és készre sütjük. A sütési idő a hús vastagságától és a sütőtől is függ.
  5. Utóirat: ha otthon pácolunk, akkor érdemes ezt jó előre elkészíteni. Minél tovább tart a pácolás, a hús annál finomabb lesz.