TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fincsi csokis kocka
Fincsi csokis kocka
Recept Fincsi csokis kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.11.2021

Fincsi csokis kocka

Kakaós tészta, csokis és vaníliás töltelék. Egyszerű, mégis nagyszerű. Szerző: Triniti

70 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

160 g
vaj
400 g
kristálycukor
4 db
tojás
160 ml
tej
210 g
rétesliszt
3 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
csipet

Vaníliás krém:

9 g
zselatin
240 ml
tej
1 db
vaníliarúd
4 db
tojássárga
80 g
kristálycukor
1 kv. kanál
vaníliakivonat
300 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
habfixáló

Csokis krém:

9 g
zselatin
2 db
tojássárga
90 g
kristálycukor
250 ml
tej
200 g
főzőcsoki
300 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló

Tetejére:

Csoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a lisztet, sót, kakaót, sütőport és szódabikarbónát elkeverjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyenként a tojást (mindegyik után alaposan eldolgozzuk), majd elkeverjük a száraz hozzávalókkal és a tejjel (felváltva adjuk hozzá, kisebb adagokban).
  2. A kapott tésztát 24x37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  4. Elkészítjük a világos krémet. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A vaníliarudat félbe vágjuk, a magokat hozzáadjuk a tejhez, felmelegítjük. A tojássárgát a cukorral és vaníliakivonattal habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás meleg tejhez. Kis lángon kb. 15 percet főzzük, ezalatt besűrűsödik.
  5. A tejet levesszük a lángról, hozzáadjuk a zselatint, kihűtjük. A kihűlt alapot kézi robotgéppel átdolgozzuk, majd egyesítjük a habfixálóval és vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel. A krémet rákanalazzuk az egyik tésztalapra, a másik tésztalappal lefedjük. Kisebb nehezéket teszünk rá, egészen addig, amíg a csokis tölteléket el nem készítjük.
  6. A zselatint előkészítjük, a tejet felmelegítjük. A tojássárgát a cukrot felverjük, hozzáadjuk a meleg tejhez, ismét 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a zselatint. Beletörjük a csokit is, majd amikor a csoki is feloldódott, kihűtjük.
  7. A hideg krémet kézi robotgéppel átdolgozzuk, elkeverjük a habfixálóval habbá vert tejszínhabbal.
  8. A kapott krémet rákenjük a második tésztalapra, elegyengetjük. A sütit legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük, ideális esetben egész éjszakára. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása