A tésztához a lisztet, sót, kakaót, sütőport és szódabikarbónát elkeverjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyenként a tojást (mindegyik után alaposan eldolgozzuk), majd elkeverjük a száraz hozzávalókkal és a tejjel (felváltva adjuk hozzá, kisebb adagokban).
A kapott tésztát 24x37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 30-35 percig sütjük.
A megsült tésztát kihűtjük, majd félbe vágjuk.
Elkészítjük a világos krémet. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A vaníliarudat félbe vágjuk, a magokat hozzáadjuk a tejhez, felmelegítjük. A tojássárgát a cukorral és vaníliakivonattal habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás meleg tejhez. Kis lángon kb. 15 percet főzzük, ezalatt besűrűsödik.
A tejet levesszük a lángról, hozzáadjuk a zselatint, kihűtjük. A kihűlt alapot kézi robotgéppel átdolgozzuk, majd egyesítjük a habfixálóval és vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel. A krémet rákanalazzuk az egyik tésztalapra, a másik tésztalappal lefedjük. Kisebb nehezéket teszünk rá, egészen addig, amíg a csokis tölteléket el nem készítjük.
A zselatint előkészítjük, a tejet felmelegítjük. A tojássárgát a cukrot felverjük, hozzáadjuk a meleg tejhez, ismét 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a zselatint. Beletörjük a csokit is, majd amikor a csoki is feloldódott, kihűtjük.
A hideg krémet kézi robotgéppel átdolgozzuk, elkeverjük a habfixálóval habbá vert tejszínhabbal.
A kapott krémet rákenjük a második tésztalapra, elegyengetjük. A sütit legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük, ideális esetben egész éjszakára. A tetejét ízlés szerint díszítjük.