Fincsi csokis kocka

Recept Fincsi csokis kocka

Hozzáadta: TopPetra, 6.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Kakaós tészta, csokis és vaníliás töltelék. Egyszerű, mégis nagyszerű. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

160 gvaj
400 gkristálycukor
4 dbtojás
160 mltej
210 grétesliszt
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
csipet

Vaníliás krém:

9 gzselatin
240 mltej
1 dbvaníliarúd
4 dbtojássárga
80 gkristálycukor
1 kv. kanálvaníliakivonat
300 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
2 csomaghabfixáló

Csokis krém:

9 gzselatin
2 dbtojássárga
90 gkristálycukor
250 mltej
200 gfőzőcsoki
300 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló

Tetejére:

Csoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a lisztet, sót, kakaót, sütőport és szódabikarbónát elkeverjük. A vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyenként a tojást (mindegyik után alaposan eldolgozzuk), majd elkeverjük a száraz hozzávalókkal és a tejjel (felváltva adjuk hozzá, kisebb adagokban).
  2. A kapott tésztát 24x37 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  4. Elkészítjük a világos krémet. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A vaníliarudat félbe vágjuk, a magokat hozzáadjuk a tejhez, felmelegítjük. A tojássárgát a cukorral és vaníliakivonattal habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás meleg tejhez. Kis lángon kb. 15 percet főzzük, ezalatt besűrűsödik.
  5. A tejet levesszük a lángról, hozzáadjuk a zselatint, kihűtjük. A kihűlt alapot kézi robotgéppel átdolgozzuk, majd egyesítjük a habfixálóval és vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel. A krémet rákanalazzuk az egyik tésztalapra, a másik tésztalappal lefedjük. Kisebb nehezéket teszünk rá, egészen addig, amíg a csokis tölteléket el nem készítjük.
  6. A zselatint előkészítjük, a tejet felmelegítjük. A tojássárgát a cukrot felverjük, hozzáadjuk a meleg tejhez, ismét 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a zselatint. Beletörjük a csokit is, majd amikor a csoki is feloldódott, kihűtjük.
  7. A hideg krémet kézi robotgéppel átdolgozzuk, elkeverjük a habfixálóval habbá vert tejszínhabbal.
  8. A kapott krémet rákenjük a második tésztalapra, elegyengetjük. A sütit legalább 5 órára hűtőszekrénybe tesszük, ideális esetben egész éjszakára. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás