TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fincsi lángos reszelt sajttal
Fincsi lángos reszelt sajttal
Recept Fincsi lángos reszelt sajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.1.2022

Fincsi lángos reszelt sajttal

Egyszerű recept, mégis annyira kevesen használják! A lángos fantasztikus, egyszerűen mesés! Fokhagymával és reszelt sajttal fogyasztjuk, de ízlés szerint akár más feltétet is pakolhatunk rá, bőven! Szerző: Adkas

Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
200 ml
tej
1/2 kocka
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
1 db
tojás
125 ml
tejföl
1 db
sárgarépa vagy burgonya
Feltétnek fokhagyma és reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml tejet a cukorral együtt langyosra melegítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük egy kanál liszttel, lefedjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, élesztőt, maradék tejet (ezt is érdemes langyosra melegíteni). Tésztává gyúrjuk, lefedjük, duplájára kelesztjük.
  3. Olajba mártott kanállal kisebb darabokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a lángosokat. Ha a tészta nagyon ragad, kezünkre tehetünk kevés olajat is.
  4. A forró olajba szeletelt burgonyát vagy répát teszünk, ez meggátolja, hogy az olaj túlhevüljön. Ebben sütjük a lángos mindkét oldalát aranybarnára.
  5. A felesleges olajat lecsepegtetjük, fokhagymával megkenjük. Nagyon finom, ha a zúzott fokhagymát sóval és kevés vízzel elkeverjük.
  6. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása