Fincsi lángos reszelt sajttal

Recept Fincsi lángos reszelt sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű recept, mégis annyira kevesen használják! A lángos fantasztikus, egyszerűen mesés! Fokhagymával és reszelt sajttal fogyasztjuk, de ízlés szerint akár más feltétet is pakolhatunk rá, bőven! Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
200 mltej
1/2 kockaélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
2 kv. kanál
1 dbtojás
125 mltejföl
1 dbsárgarépa vagy burgonya
Feltétnek fokhagyma és reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 100 ml tejet a cukorral együtt langyosra melegítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük egy kanál liszttel, lefedjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, élesztőt, maradék tejet (ezt is érdemes langyosra melegíteni). Tésztává gyúrjuk, lefedjük, duplájára kelesztjük.
  3. Olajba mártott kanállal kisebb darabokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a lángosokat. Ha a tészta nagyon ragad, kezünkre tehetünk kevés olajat is.
  4. A forró olajba szeletelt burgonyát vagy répát teszünk, ez meggátolja, hogy az olaj túlhevüljön. Ebben sütjük a lángos mindkét oldalát aranybarnára.
  5. A felesleges olajat lecsepegtetjük, fokhagymával megkenjük. Nagyon finom, ha a zúzott fokhagymát sóval és kevés vízzel elkeverjük.
  6. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Blogom: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás