TopReceptek.hu Torták Édes torták Finom áfonyatorta mascarpone krémmel
Finom áfonyatorta mascarpone krémmel
Recept Finom áfonyatorta mascarpone krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2022

Finom áfonyatorta mascarpone krémmel

Az első tortáim egyike, amit a családnak készítettem. Elég sokat foglalkoztam az ideális változat megalkotásával, de sikerült. Szerző: Karambola

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 evőkanál
kristálycukor
5 evőkanál
búzafinomliszt
5 evőkanál
olaj
5 evőkanál
víz
2 evőkanál
kakaó

Krém:

500 g
mascarpone
400 ml
habtejszín
Ízlés szerint
kristálycukor

Gyümölcsös réteg:

áfonya
víz
burgonyakeményítő
kristálycukor

Díszítéshez:

kókuszreszelék
kakaó
Raffaello golyók
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, ezután az olajat és a vizet, végül a kakaóval elkevert és átszitált lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük. 180 fokon 25 percig sütjük. Sütés után rögtön kivesszük a formából, fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  2. A mascarponét a cukorral és tejszínnel krémesre verjük.
  3. Az áfonyát edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot, kevés vizet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a evés hideg vízben elkevert keményítőt. Amikor besűrűsödött, levesszük a lángról, kihűtjük.
  4. A tésztát félbe vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém ¾ részével. A krémből kis falat emelünk a tortalap szélén, hogy legyen helye az áfonyás öntetnek. Beletesszük az áfonyát, lefedjük a másik tésztalappal, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. Kakaóval, Raffaello golyóval, kókuszreszelékkel díszítjük.%
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása