Finom almás palacsinta

Recept Finom almás palacsinta
KÜLDÖTT KÉPEK

Édes, gyümölcsös vacsora vagy reggeli tökéletes megtestesítője az almás palacsinta. A tésztába nem meglepő módon reszelt alma kerül, és annyit változtattam még a recepten, hogy a hozzávalókat először a tojássárgával kevertem el, majd óvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjét is. A kész tésztát már csak meg kellett sütni. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálporcukor
csipet só
1 bögre finomliszt
1 bögretej
2 dbreszelt alma
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A cukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, csipet sót eldolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. Igyekezzünk a tésztát csomómentesre dolgozni.%1
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, tésztához adjuk.%2
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is beleforgatjuk az almás tésztába.%3
  4. A serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk és ezen sütjük meg a palacsintákat, a méret tőlünk függ. Nagyjából fél merőkanálnyi adagokat sütöttem ki, de ez ízlés dolga.
  5. A palacsintákat porcukorral megszórjuk, még melegen tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás