Finom almás-pudingos szelet
Vasárnap délutáni sziesztára teremtették ezt a finomságot. Lágy, frissítő, édes, ellenállhatatlan.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022
Kategória: Alma, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Kb. 30 adaghoz:
4 dbtojás
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 evőkanállangyos víz
200 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Töltelék:
750 greszelt alma
2 csomagvaníliacukor
kevésőrölt fahéj
Puding:
500 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
100 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
400 mlhabtejszín
Tetejére:
2 csomagtejszín ízű krémpor
Hideg tej
- Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit alufóliával kibéleljük, megszórjuk a vaníliacukorral és fahéjjal, rátesszük a reszelt almát.
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a tojássárgával eldolgozzuk a cukrot, vaníliacukrot, vizet, sütőporral elkevert átszitált lisztet, citrom reszelt héját. A lisztes alapot a tojáshabbal elkeverjük, a tésztát rátesszük az almára, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. 28x38 cm-es tepsit használtam. A tésztát kihűtjük.
- A pudinghoz 350 ml tejet 100 g cukorral melegíteni kezdünk. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű pudingot főzünk, lefedjük, kihűtjük. A kihűlt pudingba keverjük bele a tejfölt, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
- A tepsiben lévő tésztát kifordítjuk a tepsiből – az almás réteg kerül felülre. Erre kenjük rá a krémet.
- A krémporból és tejből habot készítünk, ezt kenjük rá a tetejére. Hűtőbe tesszük, kedvünkre díszítjük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Výborné jablečno-pudinkové řezy.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS