TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Finom almás-pudingos szelet
Finom almás-pudingos szelet
Recept Finom almás-pudingos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.3.2022

Finom almás-pudingos szelet

Vasárnap délutáni sziesztára teremtették ezt a finomságot. Lágy, frissítő, édes, ellenállhatatlan.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kb. 30 adaghoz:

4 db
tojás
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
6 evőkanál
langyos víz
200 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

750 g
reszelt alma
2 csomag
vaníliacukor
kevés
őrölt fahéj

Puding:

500 ml
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
400 ml
habtejszín

Tetejére:

2 csomag
tejszín ízű krémpor
Hideg tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit alufóliával kibéleljük, megszórjuk a vaníliacukorral és fahéjjal, rátesszük a reszelt almát.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a tojássárgával eldolgozzuk a cukrot, vaníliacukrot, vizet, sütőporral elkevert átszitált lisztet, citrom reszelt héját. A lisztes alapot a tojáshabbal elkeverjük, a tésztát rátesszük az almára, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. 28x38 cm-es tepsit használtam. A tésztát kihűtjük.
  3. A pudinghoz 350 ml tejet 100 g cukorral melegíteni kezdünk. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű pudingot főzünk, lefedjük, kihűtjük. A kihűlt pudingba keverjük bele a tejfölt, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  4. A tepsiben lévő tésztát kifordítjuk a tepsiből – az almás réteg kerül felülre. Erre kenjük rá a krémet.
  5. A krémporból és tejből habot készítünk, ezt kenjük rá a tetejére. Hűtőbe tesszük, kedvünkre díszítjük.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása