Finom almás-pudingos szelet

Recept Finom almás-pudingos szelet

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Vasárnap délutáni sziesztára teremtették ezt a finomságot. Lágy, frissítő, édes, ellenállhatatlan.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kb. 30 adaghoz:

4 dbtojás
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 evőkanállangyos víz
200 grétesliszt
1 csomagsütőpor

Töltelék:

750 greszelt alma
2 csomagvaníliacukor
kevésőrölt fahéj

Puding:

500 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
100 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
400 mlhabtejszín

Tetejére:

2 csomagtejszín ízű krémpor
Hideg tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit alufóliával kibéleljük, megszórjuk a vaníliacukorral és fahéjjal, rátesszük a reszelt almát.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a tojássárgával eldolgozzuk a cukrot, vaníliacukrot, vizet, sütőporral elkevert átszitált lisztet, citrom reszelt héját. A lisztes alapot a tojáshabbal elkeverjük, a tésztát rátesszük az almára, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük. 28x38 cm-es tepsit használtam. A tésztát kihűtjük.
  3. A pudinghoz 350 ml tejet 100 g cukorral melegíteni kezdünk. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű pudingot főzünk, lefedjük, kihűtjük. A kihűlt pudingba keverjük bele a tejfölt, beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  4. A tepsiben lévő tésztát kifordítjuk a tepsiből – az almás réteg kerül felülre. Erre kenjük rá a krémet.
  5. A krémporból és tejből habot készítünk, ezt kenjük rá a tetejére. Hűtőbe tesszük, kedvünkre díszítjük.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás