Finom almás szelet tejszínhabbal

Egyik ismerősömtől kaptam ezt a receptet és be kell vallanom, az egyik kedvencem lett. Legyen nyár vagy tél, én szeretem, és ha tehetem, akkor elkészítem a családnak! A puha tésztára egy jó nagy adag almás-pudingos keverék kerül, majd miután meghűl, egész egyszerűen tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal díszítem. Az egyszerűségében rejlik a varázs! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 18.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom almás szelet tejszínhabbal

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
120 mlolaj
150 mlvíz
200 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
200 gkristálycukor
1 kgalma
2 csomagvanília ízű pudingpor
Tetejére:
750 mlhabtejszín
ízlés szerint fahéj

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a kristálycukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd belefogatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott és liszttel beszórt, 42x32 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk és lereszeljük (nagy lyukú reszelőn). Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, esetleg ízlés szerint fahéjat, egy kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni. Addig főzzük, amíg sűrű kását nem kapunk.
  3. A tésztára rátesszük a forró almás-pudingos öntetet, elegyengetjük. Kihűtjük, majd miután kihűlt, felszeleteljük, végül tejszínhabbal díszíthetjük, fahéjjal megszórhatjuk.