Finom bögrés kakaós sütemény

Az édes sütemények már a sütés során pompás élményt nyújtanak, ugyanis a fantasztikus illat belengi az egész konyhát! Imádom ezt a folyamatot, és ilyenkor már alig várom, hogy befejezhessem az alkotást. Az egyik ilyen kedvencem a finom bögrés kakaós sütemény. Pompás, lágy, szaftos tészta, ami önmagában, porcukorral megszórva is pompás, de pl. ketté vágva, lekvárral megkenve és összetapasztva is fantasztikus. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 20.5.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom bögrés kakaós sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 csésze = 200 ml)
2 dbtojás
1 csészerétesliszt
1 csészebúzafinomliszt
1 csészekristálycukor
1 csomagsütőpor
1 csészelangyos tej
½ csészeolaj
2-3 ev. kanál kakaó
ízlés szerint rum
darált mogyoró a tepsi beszórásához

Elkészítés menete

  1. A darált mogyorón kívül minden hozzávalót tálba teszünk és jó alaposan eldolgozzuk. Én kézi robotgépet használtam és egészen addig dolgoztam rajta, amíg egységes masszát nem kaptam.
  2. Az így elkészített tésztát vajjal kikent és mogyoróval beszórt, magas falú tepsibe öntjük. A tepsit liszttel is beszórhatjuk, de szerintem mogyoróval sokkal jobb!
  3. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát porcukorral megszórjuk.
  5. A receptért köszönet Renynek!