Finom bukta

Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Ahány ház, annyi szokás, és bizony annyi bukta recept. Ez abban különbözik az általunk megszokottól, hogy a tésztába sok más mellett egy kevés reszelt citromhéj is került. Ezt tényleg érdemes kipróbálni, mert rendkívül finom ízt kölcsönöz ezeknek az édes faltoknak! A töltelék már rajtunk múlik, ez lehet dió, lekvár, mák, csoki, puding, bármi, amire gusztusunk van.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 mllangyos tej
50 gélesztő
4 dbtojássárga
1 dbtojás
160 gkristálycukor
100 mlolaj
960 grétesliszt
csipet só
citrom reszelt héja
- Az élesztőt felfuttatjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, tészta állagúra gyúrjuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
- Miután megkelt, 4 részre osztjuk, az egyes részekből cipót formázunk, majd a cipókat 8 részre vágjuk. Így összesen 32 db tésztaadagunk lesz.
- Minden egyes kis adagból kis korongot formázunk, amit kedvenc töltelékünkkel megtöltünk. Becsomagoljuk, bukta alakúra formázzuk.
- A buktákat minden oldalon puha vajjal megkenünk, majd vajjal kikent, magas falú tepsibe tesszük őket.
- A tepsiben még 15 percig pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Pár perccel a sütés vége előtt egyszer még olvasztott vajjal megkenjük a bukták tetejét.
- A megsült bukták tetejét porcukorral megszórjuk.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS