TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Finom darált húsos torta
Finom darált húsos torta
Recept Finom darált húsos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádnivaló húsos torta, számos ínycsiklandó rétegből. Ami zseniális az egészben, hogy fejjel lefelé sütjük, majd a kész tortát az utolsó lépésben kifordítjuk a sütőformából. Így a tészta kerül az aljára, a sajtos-gombás réteg pedig a tetejére. Közte pedig zöldbab, rizs és darált hús, na meg a rengeteg íz! Jó étvágyat!

TopPetra TopPetra    ·   26.1.2020

Finom darált húsos torta

Imádnivaló húsos torta, számos ínycsiklandó rétegből. Ami zseniális az egészben, hogy fejjel lefelé sütjük, majd a kész tortát az utolsó lépésben kifordítjuk a sütőformából. Így a tészta kerül az aljára, a sajtos-gombás réteg pedig a tetejére. Közte pedig zöldbab, rizs és darált hús, na meg a rengeteg íz! Jó étvágyat!

40 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
150 ml
natúr joghurt
6 ev. kanál
finomliszt
1 kv.kanál
1/2 kv.kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
ciktromlé

Töltelék:

500 g
darált hús
300 g
reszelni való sajt
400 g
csiperke
1 db
vöröshagyma
75 ml
rizs
200 g
zöldbab
olaj
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tölteléket. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst és kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A rizst bő vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Elkészítjük a tésztát: a tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, citromlevet, szódabikarbónát, joghurtot és a lisztet. Miután tésztává dolgoztuk, előkészítjük a 23 cm átmérőjű sütőformát, sütőpapírral kibéleljük. Az alját szeletelt, pirított gombával béleljük ki.
  5. A gombára rátesszük a reszelt sajtot, erre kerül a rizs, a rizsre a darált hús, a darált húsra pedig a felszeletelt zöldbab, amit előtte sós vízben puhára főztnk és megszárítunk. Fontos, hogy a bab száraz legyen, ellenkező esetben a fogást nagyon eláztatja.
  6. Végül ráöntjük a tésztát, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután megsült, kivesszük a sütőből és pihentetjük. Óvatosan eltávolítjuk a sütőforma oldalát, a tetejére tányért teszünk, majd hirtelen mozdulattal a tortát átfordítjuk – így a tányér lesz alul, a sajtos-gombás réteg pedig felül. A sütőpapírt is el távolítjuk.
  8. A tetejére még tehetünk reszelt sajtot. Jó étvágyat!

Forrás: Prosto i vkusno

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása