Finom darált húsos torta

Imádnivaló húsos torta, számos ínycsiklandó rétegből. Ami zseniális az egészben, hogy fejjel lefelé sütjük, majd a kész tortát az utolsó lépésben kifordítjuk a sütőformából. Így a tészta kerül az aljára, a sajtos-gombás réteg pedig a tetejére. Közte pedig zöldbab, rizs és darált hús, na meg a rengeteg íz! Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 26.1.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom darált húsos torta

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
150 mlnatúr joghurt
6 ev. kanálfinomliszt
1 kv.kanál
1/2 kv.kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálciktromlé
Töltelék:
500 gdarált hús
300 greszelni való sajt
400 gcsiperke
1 dbvöröshagyma
75 mlrizs
200 gzöldbab
olaj
bors

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tölteléket. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst és kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A rizst bő vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Elkészítjük a tésztát: a tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, citromlevet, szódabikarbónát, joghurtot és a lisztet. Miután tésztává dolgoztuk, előkészítjük a 23 cm átmérőjű sütőformát, sütőpapírral kibéleljük. Az alját szeletelt, pirított gombával béleljük ki.
  5. A gombára rátesszük a reszelt sajtot, erre kerül a rizs, a rizsre a darált hús, a darált húsra pedig a felszeletelt zöldbab, amit előtte sós vízben puhára főztnk és megszárítunk. Fontos, hogy a bab száraz legyen, ellenkező esetben a fogást nagyon eláztatja.
  6. Végül ráöntjük a tésztát, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután megsült, kivesszük a sütőből és pihentetjük. Óvatosan eltávolítjuk a sütőforma oldalát, a tetejére tányért teszünk, majd hirtelen mozdulattal a tortát átfordítjuk – így a tányér lesz alul, a sajtos-gombás réteg pedig felül. A sütőpapírt is el távolítjuk.
  8. A tetejére még tehetünk reszelt sajtot. Jó étvágyat!

Forrás: Prosto i vkusno