TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Finom dióhabos-lekváros szelet
Finom dióhabos-lekváros szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   3.8.2019

Finom dióhabos-lekváros szelet

Az egyik legjobb diós sütemény, amit valaha ettem! Különlegessége, hogy a darált dió nem a tésztájába kerül, hanem a tésztára pakolt finom tojáshabba. A tészta négy alapanyagból készül, amire jó kis ribizlilekvárt kenünk. Amíg a lekvárral megkent tészta készül a sütőben, elkészítjük a diós habot. Utolsó lépésben ez a hab kerül a tésztára, majd az egészet készre sütjük. Nem nehéz, nem bonyolult, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
200 g
vaj
4 db
tojássárga

Hab:

4 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
200 g
darált dió

Kenéshez:

lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, tészta állagúra dolgozzuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a diós tojáshabot: a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
  4. A diós habot rátesszük a forró tésztára, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a diós hab szép színt kap.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept