Finom dióhabos-lekváros szelet

Az egyik legjobb diós sütemény, amit valaha ettem! Különlegessége, hogy a darált dió nem a tésztájába kerül, hanem a tésztára pakolt finom tojáshabba. A tészta négy alapanyagból készül, amire jó kis ribizlilekvárt kenünk. Amíg a lekvárral megkent tészta készül a sütőben, elkészítjük a diós habot. Utolsó lépésben ez a hab kerül a tésztára, majd az egészet készre sütjük. Nem nehéz, nem bonyolult, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom dióhabos-lekváros szelet

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
200 gvaj
4 dbtojássárga
Hab:
4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
200 gdarált dió
Kenéshez:
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, tészta állagúra dolgozzuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a diós tojáshabot: a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
  4. A diós habot rátesszük a forró tésztára, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a diós hab szép színt kap.