Finom dióhabos-lekváros szelet
Az egyik legjobb diós sütemény, amit valaha ettem! Különlegessége, hogy a darált dió nem a tésztájába kerül, hanem a tésztára pakolt finom tojáshabba. A tészta négy alapanyagból készül, amire jó kis ribizlilekvárt kenünk. Amíg a lekvárral megkent tészta készül a sütőben, elkészítjük a diós habot. Utolsó lépésben ez a hab kerül a tésztára, majd az egészet készre sütjük. Nem nehéz, nem bonyolult, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
200 gvaj
4 dbtojássárga
Hab:
4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
200 gdarált dió
Kenéshez:
lekvár
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bomba koláč s oříškovým sněhem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bomba koláč s orieškovým snehom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bomba ciasto z orzechową bezą.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastischer Kuchen mit Nussbaiser an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS