Finom dióhabos-lekváros szelet

Recept Finom dióhabos-lekváros szelet

Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legjobb diós sütemény, amit valaha ettem! Különlegessége, hogy a darált dió nem a tésztájába kerül, hanem a tésztára pakolt finom tojáshabba. A tészta négy alapanyagból készül, amire jó kis ribizlilekvárt kenünk. Amíg a lekvárral megkent tészta készül a sütőben, elkészítjük a diós habot. Utolsó lépésben ez a hab kerül a tésztára, majd az egészet készre sütjük. Nem nehéz, nem bonyolult, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
200 gvaj
4 dbtojássárga

Hab:

4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
200 gdarált dió

Kenéshez:

lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, tészta állagúra dolgozzuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a diós tojáshabot: a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
  4. A diós habot rátesszük a forró tésztára, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a diós hab szép színt kap.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás