Finom, édes, tejszínes tepsis kalács kelt tésztából
Finom, vajas kelt tésztából készült illatos finomság, tejszínnel meglocsolva, az egyszerű finomságok kedvelőinek. Mi tepsis kalácsnak is hívjuk, és ahogy a kalácsot, ezt is még melegében, szinte forrón szoktuk majszolni. A vajnak és cukornak köszönhetően már az illata is fantasztikus. A gyerekek egyenesen imádják, és férjem sem veti meg. Sőt, elég gyakran kérik tőlem ezt a finom, édes, tejszínes tepsis kalácsot.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 10.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
250 grétesliszt
100 mltej
1 csomagszárított élesztő
2 dbtojás
csipetsó
150 gvaj
100 - 150 gkristálycukor
200 mlhabtejszín
- A langyos tejben feloldunk egy evőkanálnyi cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
- A tojást egy tálba ütjük, hozzáadunk 100 g puha vajat és elkeverjük. Hozzáadjunk egy csipet sót, majd fokozatosan beledolgozzuk az átszitált lisztet. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk, letakarjuk és egy órát kelesztjük.
- Egy kb. 20x20 cm-es tepsit előkészítünk, vajjal jó alaposan kikenünk.
- Beletesszük a megkelt tésztát, olajos kézzel elegyengetjük a tepsiben. A tésztát még kb. 20 percig kelesztjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS