TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Finom fánk lekvárral és túrós krémmel
Finom fánk lekvárral és túrós krémmel
Recept Finom fánk lekvárral és túrós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szerintem ez a fánk lekvárral és túrós krémmel függőséget is tud okozni, annyira finom. A kelt tészta önmagáért beszél, amit a rummal hígított szilvalekvár és a túrós krém tesz igazán felejthetetlenné. A túrós krémet akár mascarpones krémre is lecserélhetjük, viszont a vaníliacukor minden esetben javallott. Ebből a mennyiségből 20 fánk készült el, ami nagyon gyorsan el is fogyott. A fánkokat bő mennyiségű disznózsírban sütöttem meg, de akár olajat is lehet használni. Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   18.2.2018

Finom fánk lekvárral és túrós krémmel

Szerintem ez a fánk lekvárral és túrós krémmel függőséget is tud okozni, annyira finom. A kelt tészta önmagáért beszél, amit a rummal hígított szilvalekvár és a túrós krém tesz igazán felejthetetlenné. A túrós krémet akár mascarpones krémre is lecserélhetjük, viszont a vaníliacukor minden esetben javallott. Ebből a mennyiségből 20 fánk készült el, ami nagyon gyorsan el is fogyott. A fánkokat bő mennyiségű disznózsírban sütöttem meg, de akár olajat is lehet használni. Szerző: Rebeka

120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

500 g
rétesliszt
250 ml
langyos tej
60 g
olvasztott vaj (langyos)
65 g
porcukor
20 g
élesztő
1 db
tojás+ 1 db tojássárga
2 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
reszelt citromhéj
1 kv. kanál

Tetejére:

300 g
szilvalekvár
250 g
magas zsírtartalmú túró
250 g
20%-os tejföl
2 csomag
vaníliacukor

Sütéshez:

300 g
zsiradék
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. 3-4 evőkanál tejet elkeverünk egy evőkanál cukorral, két evőkanál liszttel és a morzsolt élesztővel. Ha már kellően kásás a keverék, felfuttatjuk az élesztőt (kb. 15 perc). A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojással és tojássárgával felvert tejet, majd a vajat. Hozzáöntjük a kovászt és a többi hozzávalót is, majd kezünkkel tésztává dolgozzuk. A kész tésztát lefedjük, legalább egy órát kelesztjük.
  2. A túrót, tejfölt és vaníliacukrot alaposan eldolgozzuk. A lekvárt előkészítjük, ha kell, egy kicsit hígítjuk (vízzel vagy rummal).
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk a kos korongokat. A korongokat lefedjük, további 20 percig kelesztjük. A zsiradékot (én sertészsírt használtam, de akár olajjal is dolgozhatunk) felforraljuk. A megkelt korongok közepére lyukat nyomunk, majd a korongokat a forró zsiradékban elkezdjük sütni (lefedve). Akkor jó, ha a korongok széle már kezd aranybarna lenni, a sütési idő kb. 3 perc.
  4. Ezután a fánkokat megfordítjuk, és készre sütjük. Kivesszük a zsiradékból, a felesleges zsiradékot lecsepegtetjük. Miután kihűlt, megkenjük a lekvárral, a lekvárra rákanalazzuk a túrós feltétet, esetleg porcukorral megszórjuk.
  5. Ebből a mennyiségből 20 fánk készült.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása