Finom fánk tejfölös tésztából

Recept Finom fánk tejfölös tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A tejfölös tésztával nagyon könnyű dolgozni, így biztos vagyok abban, hogy senkinek sem jelenthet problémát a fánkok elkészítése. Még ügyesség sem kell hozzá, csak egy kis türelem. Az előkészített, nyers tésztát forró, bő olajban készre sütjük, a tetejére pedig nem kell más, mint porcukor. A fánkok szépen megnövekszenek a sütés közben, levegősek, puhák, rendkívül finoma. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gfinomliszt
70 gvaj
2 ev. kanálporcukor
2 dbtojássárga
6 ev. kanáltejföl zakysaná smetana
2 ev. kanálrum
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta túlságosan kemény, tömény lenne, akkor adhatunk hozzá még tejfölt.
  2. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, a csíkokat téglalapokra, majd a téglalapok közepére vágásokat készítünk, a képen látható módon.
  3. A két végét a téglalapnak átcsavarjuk a vágáson.
  4. Bő olajban aranyszínűre sütjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás