Finom fánk tejfölös tésztából

A tejfölös tésztával nagyon könnyű dolgozni, így biztos vagyok abban, hogy senkinek sem jelenthet problémát a fánkok elkészítése. Még ügyesség sem kell hozzá, csak egy kis türelem. Az előkészített, nyers tésztát forró, bő olajban készre sütjük, a tetejére pedig nem kell más, mint porcukor. A fánkok szépen megnövekszenek a sütés közben, levegősek, puhák, rendkívül finoma. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 15.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom fánk tejfölös tésztából

Hozzávalók

300 gfinomliszt
70 gvaj
2 ev. kanálporcukor
2 dbtojássárga
6 ev. kanáltejföl zakysaná smetana
2 ev. kanálrum
csipet só

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta túlságosan kemény, tömény lenne, akkor adhatunk hozzá még tejfölt.
  2. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, a csíkokat téglalapokra, majd a téglalapok közepére vágásokat készítünk, a képen látható módon.
  3. A két végét a téglalapnak átcsavarjuk a vágáson.
  4. Bő olajban aranyszínűre sütjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, porcukorral megszórjuk.