TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Finom fasírt kaporszósszal és burgonyapürével
Finom fasírt kaporszósszal és burgonyapürével
Recept Finom fasírt kaporszósszal és burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kaporszósz sokak szerint megosztó étel. Én nagyon szeretem. Nagyon finom mártás lehet húsételekhez. Szerző: Renata H.

TopPetra TopPetra    ·   17.2.2024

Finom fasírt kaporszósszal és burgonyapürével

A kaporszósz sokak szerint megosztó étel. Én nagyon szeretem. Nagyon finom mártás lehet húsételekhez. Szerző: Renata H.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kaporszósz:

1 marék
friss kapor
750 ml
tej
250 ml
habtejszín
50 g
vaj
2 evőkanál
búzafinomliszt
csipet
kevés
citromlé
kevés
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A kaprot apróra vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre sütjük. Levesszük a lángról.
  3. Hideg tejjel felöntjük, visszatesszük a lángra. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Ha a mártás túl sűrű, tejjel hígítjuk. Cukorral, citromlével ízesítjük, majd a kaprot is beleszórjuk.
  4. Fasírttal és burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása