Finom fokhagymaleves

Recept Finom fokhagymaleves

Hozzáadta: TopPetra, 5.2.2021

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Fokhagymaleves

KÜLDÖTT KÉPEK

A kiadós, finom fokhagymaleves nemcsak finom, hanem az immunrendszerre is nagyon jó hatással van. Emlékszem, amikor beteg voltam, anyukám nemcsak húslevest, készített. Amikor már kiettem a húst és zöldséget, a finom alapléből jó kiadós fokhagymalevest készített. Azóta én is átvettem a szokást és gyerekeimnek is készítem. Szerencsére nemcsak akkor, amikor betegek. Szerző: Dulinka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.2.2021

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Fokhagymaleves

ALAPANYAGOK

750-1000 mlerős alaplé
8 gerezdfokhagyma
3 dbburgonya
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálmajoránna
1 ev. kanálőrölt kömény
Ízlés szerint só és bors

Kell még:

Kruton
Gouda vagy más, reszelni való sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, megszórjuk a köménymaggal és pár pillanatik így együtt is pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Amikor a burgonya már puha, kerül hozzá a majoránna, majd pár percig ezzel is főzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A leves tányérra szedjük, a forró leves tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
  4. Vajjal megkent pirítóssal is tálalhatjuk, de a kruton is tökéletes választás hozzá.

Blogom: Dobroty Dulinka

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás