TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Finom fokhagymaleves
Finom fokhagymaleves
Recept Finom fokhagymaleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.2.2021

Finom fokhagymaleves

A kiadós, finom fokhagymaleves nemcsak finom, hanem az immunrendszerre is nagyon jó hatással van. Emlékszem, amikor beteg voltam, anyukám nemcsak húslevest, készített. Amikor már kiettem a húst és zöldséget, a finom alapléből jó kiadós fokhagymalevest készített. Azóta én is átvettem a szokást és gyerekeimnek is készítem. Szerencsére nemcsak akkor, amikor betegek. Szerző: Dulinka

Alapanyagok
750-1000 ml
erős alaplé
8 gerezd
fokhagyma
3 db
burgonya
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
majoránna
1 ev. kanál
őrölt kömény
Ízlés szerint só és bors

Kell még:

Kruton
Gouda vagy más, reszelni való sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, megszórjuk a köménymaggal és pár pillanatik így együtt is pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Amikor a burgonya már puha, kerül hozzá a majoránna, majd pár percig ezzel is főzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A leves tányérra szedjük, a forró leves tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
  4. Vajjal megkent pirítóssal is tálalhatjuk, de a kruton is tökéletes választás hozzá.

Blogom: Dobroty Dulinka

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása