Finom házi keksz

Recept Finom házi keksz

Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kekszek

KÜLDÖTT KÉPEK

Minden jóval töltött finom házi keksz került legutóbb az asztalra. Igyekeztem eleget tenni a család igényének, ezért nemcsak csoki, hanem dió és mazsola is került bele-rá. A tésztát kinyújtottam, majd kiszaggattam a jó kis félholdakat. Nem maradt más hátra, mint tepsire tenni, tojásfehérjével megkenni, dióval megszórni, végén pedig készre sütni. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kekszek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 200 ml

600 gfinomliszt
250 gvaj
1 bögreporcukor
1/2 bögreolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
1 dbtojássárga
1 marékdarált dió
1 marékapróra vágott csokoládé
1 marékmazsola

Kenéshez, tetejére:

tojásfehérje
dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, egységes tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a kiválasztott formával kiszaggatjuk a kívánt alakokat – pl. félholdakat.
  3. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojásfehérjével megkenjük. Aprított dióval megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük – akkor jó, amikor már kezd aranyszínű lenni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás