Finom házi keksz

Minden jóval töltött finom házi keksz került legutóbb az asztalra. Igyekeztem eleget tenni a család igényének, ezért nemcsak csoki, hanem dió és mazsola is került bele-rá. A tésztát kinyújtottam, majd kiszaggattam a jó kis félholdakat. Nem maradt más hátra, mint tepsire tenni, tojásfehérjével megkenni, dióval megszórni, végén pedig készre sütni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 31.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom házi keksz

Hozzávalók

1 bögre = 200 ml
600 gfinomliszt
250 gvaj
1 bögreporcukor
1/2 bögreolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
1 dbtojássárga
1 marékdarált dió
1 marékapróra vágott csokoládé
1 marékmazsola
Kenéshez, tetejére:
tojásfehérje
dió

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, egységes tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a kiválasztott formával kiszaggatjuk a kívánt alakokat – pl. félholdakat.
  3. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojásfehérjével megkenjük. Aprított dióval megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük – akkor jó, amikor már kezd aranyszínű lenni.