Finom házi kenyér kelesztés nélkül
A házi kenyér kelesztés nélkül természetesen élesztővel készül, mert ettől lesz igazán lágy és levegős. Viszont nem kell keleszteni, így ezzel jó sok időt tudunk spórolni. A kenyér porélesztővel készül és egyik trükkje, hogy sütés közben kétszer kentem meg sós vízzel, majd közvetlenül a sütés után is. Az illata csodálatos, a kenyér pedig fantasztikus! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.3.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
400 g finomliszt
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálköménymag
300 mllangyos víz
1 kv. kanálkristálycukor
1 csomagszárított élesztő
- A vizet, cukrot és szárított élesztőt edénybe tesszük. Nem kell megvárni, amíg az élesztő felfut, hanem rögtön elkeverjük a többi hozzávalóval.
- Sima állagú tésztát gyúrunk, amit sütőpapírral kibélelt sütőformába teszünk.
- Előtte persze megformázzuk a kenyeret.
- 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, sütés közben pedig kétszer kenjük meg enyhén sós vízzel (10-15 percenként).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hop šup chlebíček bez práce, bez kysnutia a s chrumkavou kôrkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ratz-Fatz-Brot ohne Aufwand, ohne Gehzeit und mit knuspriger Kruste an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS