Finom kakaós szelet tojáshabbal

Recept Finom kakaós szelet tojáshabbal

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Édes, csokis, krémes, puha és finom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 grétesliszt
180 gvaj
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
4 dbtojássárga
100 mltej

Krém:

200 mltej
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálrum
200 gvaj
200 gporcukor
3 ev. kanálkakaó
5 ev. kanállekvár

Szükségünk lesz még:

4 dbtojásfehérje
250 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a 40x30 cm-es tepsit előkészítjük.
  2. A tészta hozzávalót eldolgozzuk, 2 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd a tepsit felfordítjuk, erre a lapra tesszük. 15-20 percig sütjük, ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.
  3. A tejet a vaníliacukorral és rummal elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a lekvárt és a lisztet is, sűrű kásává főzzük. Levesszük a lángról, majd beledolgozzuk a porcukorral és kakaóval kikevert vajat.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük.
  5. A tésztára rákanalazzuk a kakaós krémet, elegyengetjük, lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét tojáshabbal takarjuk le.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás