Finom kakaós szelet tojáshabbal
Édes, csokis, krémes, puha és finom.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 grétesliszt
180 gvaj
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
4 dbtojássárga
100 mltej
Krém:
200 mltej
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálrum
200 gvaj
200 gporcukor
3 ev. kanálkakaó
5 ev. kanállekvár
Szükségünk lesz még:
4 dbtojásfehérje
250 gporcukor
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a 40x30 cm-es tepsit előkészítjük.
- A tészta hozzávalót eldolgozzuk, 2 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd a tepsit felfordítjuk, erre a lapra tesszük. 15-20 percig sütjük, ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.
- A tejet a vaníliacukorral és rummal elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a lekvárt és a lisztet is, sűrű kásává főzzük. Levesszük a lángról, majd beledolgozzuk a porcukorral és kakaóval kikevert vajat.
- A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Úhledné řezy s bílkovou pěnou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS