Hihetetlenül finom, puha töltött kiflik
Hozzáadva: 18.4.2020
A kelt tészta az kelt tészta, én egyszerűen imádom! Legyen szó friss élesztőről vagy porélesztőről, ha kellő időd szánunk a kelesztésnek, akkor a végeredmény tökéletesen puha, lágy, levegős tészta. Ezt a tésztát töltöttem meg jobbnál jobb finomságokkal, és így készültek el ezek a hihetetlenül finom, puha töltött kiflik. Tölteléknek lekvárt, nutellát, túrót, mákos vagy diós tölteléket is használhatunk. Szerző: Mineralka
Előkészítés 115 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel
Hozzáadva: 23.4.2020
A réteges tésztából készült kiflik egyik nagyon nagy előnye, hogy szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. A lágy, vajjal „összetapasztott”, kelt tésztából készült tésztalapok nagyon finomak, és ha sós változatot szeretnénk, akkor a vajhoz akár fokhagymát és zöldfűszert is keverhetünk. Most édes túrós tölteléket használtam. Szerző: Triniti
Előkészítés 65 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Kelt mákos virág morzsával
Hozzáadva: 19.10.2018
A minap találtam az egyik boltban előre elkészített mákos tölteléket, így rögtön eszembe jutott, hogy valami finomságot készítek. A kelt tészta gondolata is gyorsan jött, a végén pedig megszületett a kelt mákos virág morzsával. A tölteléket természetesen bátran változtathatjuk, pl. diósra, és a mákos töltelékbe is keverhetünk mazsolát, ha a család szereti. A desszertet még szilvalekvárral és édes morzsával dobtam fel. Szerző: Danka
Előkészítés 90 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Kelt korongok túrós, mákos és lekváros töltelékkel
Hozzáadva: 19.10.2018
Klasszikus kelt tészta korong alakúra formázva, amire jobbnál jobb töltelékek kerülnek. A kelt korongokat kedvünk szerint díszíthetjük a túrós, mákos és lekváros töltelékkel. A töltelékek receptjét mindenki maga találhatja ki. A túrós kevés vaníliacukorral és citromhéjjal kevertem simára, a darált mákot tejben főztem meg és darált piskótával sűrítettem (mazsolát is adtam hozzá), a szilvalekvárt pedig rummal kevertem el.
Előkészítés 60 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE