A frankfurti leves nálunk is nagyon népszerű leves. Nemcsak a menzán lehet vele nagy sikert aratni, hanem otthon is.
A frankfurti leves nálunk is nagyon népszerű leves. Nemcsak a menzán lehet vele nagy sikert aratni, hanem otthon is.
A levest számos módon el lehet készíteni. Fűszernek majorannát is adhatunk hozzá.
Miért frankfurti leves?
A leves eredete Németországban keresendő. A fő hozzávalója a frankfurti virsli, amit 1487-ben kezdtek el értékesíteni Frankfurtban. Elsősorban a minőségének és ízének köszönhetően vált népszerűvé.
A titok a hús és a fűszer. Maga Miksa király is azzal büszkélkedett, hogy ennek a virslinek nincs konkurenciája. A virsli más területeken, országokban is népszerű lett, olyannyira, hogy már a világ több városában is készítik.
A frankfurti levesnek számos verziója létezik. Valaki zsíron indítja, vagy éppen sárgarépát, zellert és szerecsendiót is ad hozzá. Az alaplé lehet zöldség vagy akár marhacsontból készült is. A modern verzió persze elsősorban a gyorsaságra hajt.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak