TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Finom, kivételes, nagyon kedvelt frankfurti leves
Finom, kivételes, nagyon kedvelt frankfurti leves
Recept Finom, kivételes, nagyon kedvelt frankfurti leves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.3.2023

Finom, kivételes, nagyon kedvelt frankfurti leves

A frankfurti leves nálunk is nagyon népszerű leves. Nemcsak a menzán lehet vele nagy sikert aratni, hanem otthon is.

30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
1 db
vöröshagyma
4 db
burgonya
600 ml
alaplé
1 evőkanál
olaj
1 gerezd
fokhagyma
4 db
virsli
1 evőkanál
fűszerpaprika
1 evőkanál
finomliszt
100 ml
habtejszín
kell még
só és bors
díszítéshez
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerpaprikát, lisztet. Alaplével felöntjük. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma és fűszerpaprika ne piruljon meg túlságosan, mert attól kellemetlen lesz az íze.
  2. A virslit karikára vágjuk, serpenyőben megsütjük, majd hozzáadjuk a leveshez.
  3. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk.
  4. A levest sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  5. A tejfölt kis mennyiségű levessel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez.
  6. A levest friss péksüteménnyel tálaljuk.

A levest számos módon el lehet készíteni. Fűszernek majorannát is adhatunk hozzá.

Miért frankfurti leves?

A leves eredete Németországban keresendő. A fő hozzávalója a frankfurti virsli, amit 1487-ben kezdtek el értékesíteni Frankfurtban. Elsősorban a minőségének és ízének köszönhetően vált népszerűvé.

A titok a hús és a fűszer. Maga Miksa király is azzal büszkélkedett, hogy ennek a virslinek nincs konkurenciája. A virsli más területeken, országokban is népszerű lett, olyannyira, hogy már a világ több városában is készítik.

A frankfurti levesnek számos verziója létezik. Valaki zsíron indítja, vagy éppen sárgarépát, zellert és szerecsendiót is ad hozzá. Az alaplé lehet zöldség vagy akár marhacsontból készült is. A modern verzió persze elsősorban a gyorsaságra hajt.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása