Finom lángos tejfölös tésztából

Recept Finom lángos tejfölös tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A lángos nemcsak a nyár nagy kedvence, egész évben meg tudja örvendeztetni az embereket és a lángos kedvelőit. Én is elég gyakran készítem, nyáron a kinti konyhában, télen pedig a klasszikus konyhában. Mindig próbálok a régi klasszikus recepthez nyúlni, de néha én is újítok. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 dbtojás
200 gtejföl (legalább 20%-os)
300 mlvíz vagy tej
1 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
700-750 grétes- vagy simaliszt, esetleg keveréke
1 kockaélesztő (42g)
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kelesztőgépet használtam: a tojást, tejszínt, tejet tettem bele először, majd következett a só és a liszt. Az élesztőt a tetejére morzsoltam. Közben még 50 g lisztet adtam hozzá, de ez menetközben kiderül. A tésztát klasszikus módon is elkészíthetjük: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá cukrot, majd felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a tészta többi hozzávalójával.
  2. A tésztát duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, ezekből cipót formázunk, lefedjük és további 30 percig pihentetjük.
  3. A kis cipókból megformázzuk a lángosokat, pr percig pihentetjük, majd 3-4 cm vastag, forró olajban mindkét felét készre sütjük.
  4. A megsüt, lecsepegtetett lángoskat már kedvünkre fejezzük be: fokhagyma, tejföl, ketchup, sajt...
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás