TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Finom lángos tejfölös tésztából
Finom lángos tejfölös tésztából
Recept Finom lángos tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Finom lángos tejfölös tésztából

A lángos nemcsak a nyár nagy kedvence, egész évben meg tudja örvendeztetni az embereket és a lángos kedvelőit. Én is elég gyakran készítem, nyáron a kinti konyhában, télen pedig a klasszikus konyhában. Mindig próbálok a régi klasszikus recepthez nyúlni, de néha én is újítok. Szerző: Triniti

Alapanyagok
1 db
tojás
200 g
tejföl (legalább 20%-os)
300 ml
víz vagy tej
1 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
700-750 g
rétes- vagy simaliszt, esetleg keveréke
1 kocka
élesztő (42g)
Olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kelesztőgépet használtam: a tojást, tejszínt, tejet tettem bele először, majd következett a só és a liszt. Az élesztőt a tetejére morzsoltam. Közben még 50 g lisztet adtam hozzá, de ez menetközben kiderül. A tésztát klasszikus módon is elkészíthetjük: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá cukrot, majd felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a tészta többi hozzávalójával.
  2. A tésztát duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, ezekből cipót formázunk, lefedjük és további 30 percig pihentetjük.
  3. A kis cipókból megformázzuk a lángosokat, pr percig pihentetjük, majd 3-4 cm vastag, forró olajban mindkét felét készre sütjük.
  4. A megsüt, lecsepegtetett lángoskat már kedvünkre fejezzük be: fokhagyma, tejföl, ketchup, sajt...
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása