TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Finom morva kalács
Finom morva kalács
Recept Finom morva kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Klasszikus morva recept, amit Csehországban szinte mindenki készít. Érdemes kipróbálni, szerintem mindenki megszeretheti.

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2024

Finom morva kalács

Klasszikus morva recept, amit Csehországban szinte mindenki készít. Érdemes kipróbálni, szerintem mindenki megszeretheti.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

480 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
3 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
1/4 kávéskanál
100 ml
tej
30 g
porcukor
1 db
citrom héja

Élesztő:

42 g
élesztő
130 ml
langyos tej
20 g
porcukor
20 g
búzafinomliszt

Túrós töltelék:

500 g
túró
2 csomag
vaníliacukor
60 g
porcukor
3 db
tojássárga
20 g
vaníliapuding
1 db
reszelt héja

Morzsa:

120 g
vaj
120 g
búzafinomliszt
80 g
porcukor

Kell még:

50 g
vaj
20 ml
rum
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és lisztet, felfuttatjuk.
  2. A túrós töltelékhez és a morzsához a hozzávalókat alaposan elkeverjük. A morzsának darabosnak kell lennie.
  3. A tésztához a lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojássárgát, csipet sót, citrom héját, tejet, cukrokat, élesztőt. Tésztává dolgozzuk, egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 42x31 cm-es lapra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Lekvárral megkenjük, rátesszük a túrós tölteléket, rászórjuk a morzsát. 20 percig tovább pihentetjük, majd 170 fokos sütőben 30 percig sütjük. Amint megsült, olvasztott vaj és rum keverékével meglocsoljuk. Amikor kihűlt, cukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása