Finom paradicsomos csirkemáj

Az egyik kedvencem! A csirkemájat paradicsomos pácban pihentettem legalább két órát, majd ezt követően puhára sütöttem. A kápia paprikát és vöröshagymát csak a legvégén adtam hozzá, mert szeretem, ha a zöldségek roppanósak. Utolsó lépésben pedig megsóztam, majd sült burgonyával tálaltam. Bevallom, a burgonyát boltban vettem, fagyasztva, előkészítve, hogy még gyorsabban elkészüljön. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 26.12.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom paradicsomos csirkemáj

Hozzávalók

Pác:
125 mlsűrű paradicsompüré
1 ev. kanálmustár
2 ev. kanálszójaszósz
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
Szükségünk lesz még:
500 gcsirkemáj
ízlés szerint só
1 dbkápia paprika
1 dbvöröshagyma

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a pácot: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk és beletesszük a csirkemájat.
  3. A csirkemájat legalább 2 órára benne hagyjuk a pácban, minél többet van benne, annál jobb.
  4. A serpenyőbe olajat hevítünk, majd a csirkemájat puhára sütjük.
  5. Megszórjuk a kockázott paprikával és a vékonyra szeletelt hagymával, pár percig együtt pároljuk, legvégén pedig sózzuk és levesszük a tűzről.
  6. Sült burgonyával tálalhatjuk.