Finom paradicsomos csirkemáj
Az egyik kedvencem! A csirkemájat paradicsomos pácban pihentettem legalább két órát, majd ezt követően puhára sütöttem. A kápia paprikát és vöröshagymát csak a legvégén adtam hozzá, mert szeretem, ha a zöldségek roppanósak. Utolsó lépésben pedig megsóztam, majd sült burgonyával tálaltam. Bevallom, a burgonyát boltban vettem, fagyasztva, előkészítve, hogy még gyorsabban elkészüljön. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Pác:
125 mlsűrű paradicsompüré
1 ev. kanálmustár
2 ev. kanálszójaszósz
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
Szükségünk lesz még:
500 gcsirkemáj
ízlés szerint só
1 dbkápia paprika
1 dbvöröshagyma
- A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
- A csirkemájat legalább 2 órára benne hagyjuk a pácban, minél többet van benne, annál jobb.
- Megszórjuk a kockázott paprikával és a vékonyra szeletelt hagymával, pár percig együtt pároljuk, legvégén pedig sózzuk és levesszük a tűzről.
- Sült burgonyával tálalhatjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Minutková kuřecí játra s cibulí a paprikou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenleber mit Zwiebel und Paprika – in wenigen Minuten zubereitet an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS