Finom party falatkák burgonyás töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 29.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
A recept eredetileg maradék majonézes burgonyasalátát írt, de nekem ilyen nem volt otthon. Ezért gyorsan elkészítettem a saját verziómat, ahol az aranybarna tésztakosárkákra gyors burgonyás-majonézes salki került. A salátát répával és csemegeuborkával dobtam fel, de természetesen úgy készíthetjük, ahogy mi szeretnénk. Én még füstölt sonkával is ízesítettem. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
280 gfinomliszt
140 gvaj
2 dbtojássárga
2 ev. kanáltejföl
csipet só
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
300 gburgonya
100 grépa
200 gfüstölt sonka
100 gcsemegeuborka
200 gmajonéz
- A répát megpucoljuk és puhára főzzük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és puhára főzzük. A répát és burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sonkát felkockázzuk, az uborkát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd minden hozzávalót tálba teszünk és a majonézzel elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
- 180 fokon kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS