TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Finom party falatkák burgonyás töltelékkel
Finom party falatkák burgonyás töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.4.2020

Finom party falatkák burgonyás töltelékkel

A recept eredetileg maradék majonézes burgonyasalátát írt, de nekem ilyen nem volt otthon. Ezért gyorsan elkészítettem a saját verziómat, ahol az aranybarna tésztakosárkákra gyors burgonyás-majonézes salki került. A salátát répával és csemegeuborkával dobtam fel, de természetesen úgy készíthetjük, ahogy mi szeretnénk. Én még füstölt sonkával is ízesítettem. Szerző: Jaja79

55 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

280 g
finomliszt
140 g
vaj
2 db
tojássárga
2 ev. kanál
tejföl
csipet só
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

300 g
burgonya
100 g
répa
200 g
füstölt sonka
100 g
csemegeuborka
200 g
majonéz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A répát megpucoljuk és puhára főzzük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és puhára főzzük. A répát és burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sonkát felkockázzuk, az uborkát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd minden hozzávalót tálba teszünk és a majonézzel elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra gyúrjuk. Kisebb adagokat szaggatunk ki, ezekből golyót formázunk, majd a formákat kivajazott vagy olajjal kikent muffin sütőformába tesszük.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket, ízlés szerint díszítjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept