Finom party falatkák burgonyás töltelékkel

A recept eredetileg maradék majonézes burgonyasalátát írt, de nekem ilyen nem volt otthon. Ezért gyorsan elkészítettem a saját verziómat, ahol az aranybarna tésztakosárkákra gyors burgonyás-majonézes salki került. A salátát répával és csemegeuborkával dobtam fel, de természetesen úgy készíthetjük, ahogy mi szeretnénk. Én még füstölt sonkával is ízesítettem. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 29.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom party falatkák burgonyás töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
280 gfinomliszt
140 gvaj
2 dbtojássárga
2 ev. kanáltejföl
csipet só
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
300 gburgonya
100 grépa
200 gfüstölt sonka
100 gcsemegeuborka
200 gmajonéz

Elkészítés menete

  1. A répát megpucoljuk és puhára főzzük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és puhára főzzük. A répát és burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sonkát felkockázzuk, az uborkát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd minden hozzávalót tálba teszünk és a majonézzel elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra gyúrjuk. Kisebb adagokat szaggatunk ki, ezekből golyót formázunk, majd a formákat kivajazott vagy olajjal kikent muffin sütőformába tesszük.
  3. 180 fokon kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket, ízlés szerint díszítjük.