Finom piskótás-diós sütemény

Ha még nincs döntés arról, mit is szeretnénk karácsonyra, az ünnepekre, akkor érdemes elgondolkodni ezen a nagyon finom piskótás-diós süteményen. Két rétegből áll, de minden egyes réteg tökéletes és csodásan passzol egymáshoz! Lágy piskótatészta finom diós-tojáshabos réteggel megspékelve, majd az egész szépen készre sült a sütőben. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 6.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom piskótás-diós sütemény

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojássárga
150 gporcukor
150 gvaj
150 grétesliszt
Töltelék:
6 dbtojásfehérje
220 gkristálycukor
220 g darált dió
1 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a porcukorral és puha vajjal habosra verjük. Amikor az alap már szép selymes, levegős, hozzáadjuk a lisztet, majd kb. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaót és a darált diót.
  3. Rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük, 140 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Biztonság kedvéért azért figyeljük, nehogy túlságosan megbarnuljon.
  4. Amikor megsült, kivesszük a sütőből és lehetőség szerint még amíg forró, kiszaggatjuk belőle a korongokat.

Zdroj: mamincinyrecepty