Finom, puha kalács

Úgy gondoltam, hogy kis időt spórolok magamnak és a kalács tésztáját kenyérsütő gép segítségével állítottam össze. Más dolgom nem maradt, mint az így elkészített tésztát kivenni, kelni hagyni, majd megsütni. A foszlós, puha kalácsot akár a kenyérsütőben is meg lehet sütni, de én inkább a jól bevált sütőformáimat használtam. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 12.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Ünnepek, Húsvét
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom, puha kalács

Hozzávalók

750 grétesliszt
1 kockaélesztő
2,5 ev. kanálkristálycukor
csipet só
1 dbnagyobb tojás
450 mllangyos tej
60 gvaj

Elkészítés menete

  1. Kenyérsütővel készítettem el a tésztát, így más dolgom nem volt, mint a hozzávalókat a tartályba tenni és bekapcsolni a gépet.
  2. Az elkészült tésztát kivettem a formából, lefedtem és meleg helyen 40 percig kelesztettem.
  3. A megkelt tésztát kér részre osztottam és mindkét tésztaadagot kivajazott és liszttel beszórt sütőformába tettem (30 cm hosszú, 11 cm széles, magas falú).
  4. A tésztát a sütőformában még 30 percig kelesztettem.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, ezután a hőfokot 180 fokra csökkentettem, majd 30 percig sütöttem.
  6. A kalácsokat kivettem a sütőformából, sima tepsire tettem, és 10 percig tovább sütöttem, majd kihűtöttem.