Finom sertéskaraj szelet burgonyasalátával

Recept Finom sertéskaraj szelet burgonyasalátával
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha hétvége, akkor valami finom husi, néha a lehető legklasszikusabb. A husihoz a burgonyasaláta adja magát. Mindenkinek ízlett, ezért megosztom veletek, hátha nektek is elnyeri tetszéseteket. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

cca 800 gburgonya
1 dbpetrezselyemgyökér
2 dbsárgarépa
1/2 dbzeller
8 dbcsemegeuborka
2 dbközepes vöröshagyma
5 dbfőtt tojás
4 ev. kanálmustár
100 gvaj
csipet
1 kv. kanálőrölt fektebors
2 kv. kanálkristálycukor
Csemegeuborka leve
Karaj
Klasszikus panír – liszt, tojás, zsemlemorzsa
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A burgonyát előző nap készítjük, így másnapra már csak le kell húzni a héját, majd felszeletelni a salátához.
  2. A gyökérzöldséget kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
  3. A főtt tojást ketté vágjuk, a sárgáját tálba tesszük, elkeverjük a puha vajjal, a mustárral, cukorral, sóval és borssal.
  4. A tojásfehérjét kockára vágjuk. A burgonyát elkeverjük a zöldséggel, tojásfehérjével és a tojássárgás öntettel. Hozzáadjuk a kis kockára vágott csemegeuborkát és hagymát, ezzel is elkeverjük, ha pedig túl sűrű, akkor a csemegeuborka levével tudjuk hígítani.
  5. Hűtőbe tesszük, közben pedig nekilátunk a húsnak.
  6. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, panírozzuk, bő olajban aranyszínűre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás