Finom sonkás töltelék

Ez a fogás Húsvétra, de Húsvét után is megállja a helyét! Ha pl. maradt sonkánk, akkor egy kicsit megbolondítva tökéletes, új fogást varázsolhatunk az asztalra. A húsvéti töltelékhez sonkát, kiflit vagy zsömlét, vajat és tojást használunk. Fűszernek só, bors és majoránna került a keverékbe, és mivel sikerült friss csalánt is szednem, ezt is tettem hozzá. Természetesen a csalán elhagyható! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 12.4.2020
Kategória: Főételek, Ünnepek, Húsvét
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom sonkás töltelék

Hozzávalók

10 dbkifli
8 dbtojássárga
8 dbtojásfehérje
250 gvaj
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint majoránna
kb. 800 gfüstölt sonka
csalán (elhagyható)

Elkészítés menete

  1. A sonkát puhára főzzük (kb. 1 óra). A főzőlébe tehetünk babérlevelet, egész borsot, vöröshagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget is, ki mit szeret, de a sima víz is tökéletes. Miután megfőtt, a főzőlében kihűtjük és apróra kockázzuk. A főzőlevet nem öntjük ki!
  2. A kiflit is felkockázzuk és meglocsoljuk a főzőlével.
  3. A tojássárgát a vajjal eldolgozzuk, sózzuk és borsozzuk, majoránnával ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csalánt, a sonkát és a kiflit.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük és ezt is beledolgozzuk.
  5. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.