TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Finom sonkás töltelék
Finom sonkás töltelék
Recept Finom sonkás töltelék
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   12.4.2020

Finom sonkás töltelék

Ez a fogás Húsvétra, de Húsvét után is megállja a helyét! Ha pl. maradt sonkánk, akkor egy kicsit megbolondítva tökéletes, új fogást varázsolhatunk az asztalra. A húsvéti töltelékhez sonkát, kiflit vagy zsömlét, vajat és tojást használunk. Fűszernek só, bors és majoránna került a keverékbe, és mivel sikerült friss csalánt is szednem, ezt is tettem hozzá. Természetesen a csalán elhagyható! Szerző: Triniti

75 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
10 db
kifli
8 db
tojássárga
8 db
tojásfehérje
250 g
vaj
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint majoránna
kb. 800 g
füstölt sonka
csalán (elhagyható)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sonkát puhára főzzük (kb. 1 óra). A főzőlébe tehetünk babérlevelet, egész borsot, vöröshagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget is, ki mit szeret, de a sima víz is tökéletes. Miután megfőtt, a főzőlében kihűtjük és apróra kockázzuk. A főzőlevet nem öntjük ki!
  2. A kiflit is felkockázzuk és meglocsoljuk a főzőlével.
  3. A tojássárgát a vajjal eldolgozzuk, sózzuk és borsozzuk, majoránnával ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csalánt, a sonkát és a kiflit.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük és ezt is beledolgozzuk.
  5. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept