TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Finom, szaftos sertéshús mustáros mártásban, egyszerű recept alapján.
Finom, szaftos sertéshús mustáros mártásban, egyszerű recept alapján.
Finom, szaftos sertéshús mustáros mártásban, egyszerű recept alapján.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, lágy, puha husi, ízletes mártásban. Ha valami igazán izgalmasra vágyik, akkor bizony ez a recept az.

TopPetra TopPetra    ·   14.12.2023

Finom, szaftos sertéshús mustáros mártásban, egyszerű recept alapján.

Finom, lágy, puha husi, ízletes mártásban. Ha valami igazán izgalmasra vágyik, akkor bizony ez a recept az.

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
karaj
1 db
vöröshagyma
2-3 evőkanál
mustár
szükség szerint
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint
fűszerpaprika
100 g
füstölt szalonna
1 l
alaplé
1 evőkanál
búzafinomliszt
szükség szerint
zsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A húst vékonyra szeletlejük, sózzuk, borsozzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. A húst kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst is sütöttük, lepirítjuk a hagymát és szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, a mustárt is rátesszük. Elkeverjük, erre jön a hús, alaplével felöntjük, a húst puhára főzzük.
  2. Egy kanál zsíron lepirítunk egy kanál lisztet. Amikor már kezd barnulni, belekeverjük a főzőlébe.
  3. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  4. Ha csirkehúsból készítjük, akkor sokkal hamarabb elkészül.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása