TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Finom szelet gyümölcshabbal
Finom szelet gyümölcshabbal
Recept Finom szelet gyümölcshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon meglepődtem, amikor megsütöttem ezt az édességet. Az íze csodálatos!

TopPetra TopPetra    ·   10.9.2023

Finom szelet gyümölcshabbal

Nagyon meglepődtem, amikor megsütöttem ezt az édességet. Az íze csodálatos!

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
vaj
4 evőkanál
porcukor
4 db
tojássárga
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
250 ml
tej

Hab:

4 db
tojásfehérje
250 g
porcukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint
gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat a porcukorral habosra verjük. Puha vajat használtam, így egyszerűbb volt a vajjal dolgozni. Először 4 kanál cukrot adtam a vajhoz, majd amikor már szép sima és habos volt, hozzáadtam a tojássárgát is. Ezután került bele a langyos tej és a sütőporral elkevert liszt.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, 180 fokon 20 percig sütöttem.
  3. Amíg a tészta sült, a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá vertem, majd beledolgoztam a vaníliapudingot is. A gyümölcsöt már csak süteményes lapáttal forgattam bele. Ribizlit és áfonyát használtam.
  4. A tészta tetejére kanalazzuk a habot, majd visszatesszük a sütőbe, a hőfokot 150 fokra csökkentjük, további 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása