TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Finom töpörtyűs pogácsa, konkurencia nélküli. Fotókkal.
Finom töpörtyűs pogácsa, konkurencia nélküli. Fotókkal.
Recept Finom töpörtyűs pogácsa, konkurencia nélküli. Fotókkal.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.2.2024

Finom töpörtyűs pogácsa, konkurencia nélküli. Fotókkal.

A tésztával könnyű dolgozni, pompásan megkel, az alajkát megtartja. Kívül ropog, belül pedig isteni puha. Érdemes rögtön két adagot készíteni, 3-4 tepsivel.

150 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
búzafinomliszt
35 g
sertészsír
15 g
élesztő
200 ml
langyos tej
2 evőkanál
fehérbor
1 kávéskanál
250 g
darált töpörtyű
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót a töpörtyű kivételével tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, eldolgozzuk.
  3. Ha dupla adagot készítünk, akkor a hozzávalók mennyiségét duplázzuk.
  4. A tésztát kb. 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük a darált töpörtyűvel, felcsavarjuk, a két végét középre hajtjuk, fóliával lefedjük, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezt a műveletet még 4-szer megismételjük.
  5. Ezután. tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel bevagdossuk, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 15 percig pihentetjük.
  7. Sütés előtt felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása