Finom túrós-mandulás szelet
A túrós-mandulás szelet nagyszerű édesség, amivel le tudjuk venni a családot és a vendégeket is a lábukról. Az egyetlen hátránya, hogy miután megsült, érdemes egy éjszakát pihentetni. Mivel nagyon finom, nagyon illatos, ez a várakozás bizony nem egyszerű. Ha viszont ki tudtuk várni, akkor a jutalom minden pénzt megér. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
175 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
50 gporcukor
1 dbtojás
50 gpuha vaj
csipet só
Túrós töltelék:
500 glágy, kádas túró
2 dbtojás
90 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
30 gkeményítő
250 mlhabtejszín
Szükségünk lesz még:
aprított mandula
- A tészta hozzávalóit tálba szórjuk, tészta állagúra dolgozzuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk (32x22 cm). A tésztát beletesszük a kivajazott tepsibe.
- A tésztát villával megbökdössük, megszórjuk a túrós töltelékkel, az aprított mandulával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- A túrós töltelékhez a hozzávalókat (a habtejszín kivételével) elkeverjük, majd eldolgozzuk a habbá vert habtejszínnel.
- A kész süteményt egy éjaszkán át pihentetjük.
- Tálalás előtt a süteményt vaníliacukorral megszórhatjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS