Finom túrós-mandulás szelet

A túrós-mandulás szelet nagyszerű édesség, amivel le tudjuk venni a családot és a vendégeket is a lábukról. Az egyetlen hátránya, hogy miután megsült, érdemes egy éjszakát pihentetni. Mivel nagyon finom, nagyon illatos, ez a várakozás bizony nem egyszerű. Ha viszont ki tudtuk várni, akkor a jutalom minden pénzt megér. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Finom túrós-mandulás szelet

Hozzávalók

Tészta:
175 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
50 gporcukor
1 dbtojás
50 gpuha vaj
csipet só
Túrós töltelék:
500 glágy, kádas túró
2 dbtojás
90 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
30 gkeményítő
250 mlhabtejszín
Szükségünk lesz még:
aprított mandula

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk, tészta állagúra dolgozzuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk (32x22 cm). A tésztát beletesszük a kivajazott tepsibe.
  2. A tésztát villával megbökdössük, megszórjuk a túrós töltelékkel, az aprított mandulával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A túrós töltelékhez a hozzávalókat (a habtejszín kivételével) elkeverjük, majd eldolgozzuk a habbá vert habtejszínnel.
  4. A kész süteményt egy éjaszkán át pihentetjük.
  5. Tálalás előtt a süteményt vaníliacukorral megszórhatjuk.