TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Finomság, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját
Finomság, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját
Recept Finomság, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.11.2023

Finomság, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját

Ez a finomság kicsiknek és nagyoknak is egyaránt örömet okot. Ünnepek alkalmával igyekszem mindig elkészíteni, természetesen az ünnepelt kérésére.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
50 g
porcukor
5 evőkanál
víz
200 g
kristálycukor
1 evőkanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
160 g
rétesliszt

Krém:

500 ml
tej
4 evőkanál
búzafinomliszt
5 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
100 g
porcukor
250 g
vaj

Tetejére:

5 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 db
citróm – leve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A réteslisztet, sütőport és kakaót elkeverjük. A tojást a porcukorral és kristálycukorral habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a vizet, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük.
  2. A tésztát magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. A tésztát 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütés közben ellenőrizzük, nem szabad túlsütni. Ehhez érdemes tűtesztet végezni.
  3. A megsült tésztát kihűtjük.
  4. A krémhez a lisztet, tojássárgát és vaníliacukrot a tejjel alaposan elkeverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd ezt a vajat adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz. A vajat kanalanként adagoljuk hozzá, mindegyik kanál után jó alaposan eldolgozzuk. A kapott krémmel megkenjük a kihűlt tésztát.
  5. A tojásfehérjét a cukorral és citrom levével gőzfürdő felett kemény habbá verjük. A habot még melegen a krém tetejére kenjük
  6. A süteményt kihűtjük, hűtőbe tesszük. Legalább 2 órát pihentetjük. Miután már jól lehűlt és pihent az édesség, a tetejét reszelt csokival díszítjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása