TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron
Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron
Recept Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.9.2016

Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron

Ez a sütemény, fantázianéven finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron egy csodálatos ízkavalkád. A pekándió és a túró házasításából ez a fenséges édesség született. Isteni finom, a család imádja. Tészta, váltakozó krémek, csokoládé. Ki tud ennek ellenállni?

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

250 g
apróra vágott pekándió
3 ev. kanál
kristálycukor
125 g
vaj
250 g
rétesliszt

Túrós töltelékhez:

250 g
lágy túró
250 g
porcukor
250 ml
habtejszín

Vaníliás töltelékhez:

1 csomag
vaníliapuding
400 ml
félzsíros tej
125 g
tejföl
4 ev. kanál
cukor

Csokoládés töltelékhez:

1 csomag
csokoládépuding
400 ml
félzsíros tej
125 g
tejföl
4 ev. kanál
cukor

Öntethez:

2 db
habtejszín
cukor – elhagyható
reszelt/aprított csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához, mely a sütemény alsó rétegét alkotja, minden hozzávalót egy tálba tesszük, és kezünkkel alaposan összekeverjük, majd egy sütőforma aljára rakjuk. A tésztát a forma alján lenyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a vaníliás és csokoládés pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük: tejben a pudingport feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és kellő sűrűségűre főzzük. Ha sűrűbb krémet szeretnénk, kevesebb tejet használjunk. Ha a puding elkészült, hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Egy tálban a krémtúrót elkeverjük a cukorral, vagy kézi botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban az egyik habtejszínből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a cukros túrókrémhez.
  4. A megsült diós tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Erre a tésztára kerülnek a töltelékek.
  5. Először a túrós krém, erre jön a vaníliás töltelék, majd a csokoládés töltelék, végezetül a második doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, és ez kerül a sütemény tetejére.
  6. A kész süteményt reszelt vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük. A süteményt kockákra vágjuk, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása