Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron
Ez a sütemény, fantázianéven finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron egy csodálatos ízkavalkád. A pekándió és a túró házasításából ez a fenséges édesség született. Isteni finom, a család imádja. Tészta, váltakozó krémek, csokoládé. Ki tud ennek ellenállni?
Hozzávalók
Tésztához:250 gapróra vágott pekándió
3 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
250 grétesliszt
Túrós töltelékhez:250 glágy túró
250 gporcukor
250 mlhabtejszín
Vaníliás töltelékhez:1 csomagvaníliapuding
400 mlfélzsíros tej
125 gtejföl
4 ev. kanálcukor
Csokoládés töltelékhez:1 csomagcsokoládépuding
400 mlfélzsíros tej
125 gtejföl
4 ev. kanálcukor
Öntethez:2 dbhabtejszín
cukor – elhagyható
reszelt/aprított csokoládé
Elkészítés menete
- A tésztához, mely a sütemény alsó rétegét alkotja, minden hozzávalót egy tálba tesszük, és kezünkkel alaposan összekeverjük, majd egy sütőforma aljára rakjuk. A tésztát a forma alján lenyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
- Közben elkészítjük a töltelékeket: a vaníliás és csokoládés pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük: tejben a pudingport feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és kellő sűrűségűre főzzük. Ha sűrűbb krémet szeretnénk, kevesebb tejet használjunk. Ha a puding elkészült, hozzákeverjük a tejfölt.
- Egy tálban a krémtúrót elkeverjük a cukorral, vagy kézi botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban az egyik habtejszínből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a cukros túrókrémhez.
- A megsült diós tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Erre a tésztára kerülnek a töltelékek.
- Először a túrós krém, erre jön a vaníliás töltelék, majd a csokoládés töltelék, végezetül a második doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, és ez kerül a sütemény tetejére.
- A kész süteményt reszelt vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük. A süteményt kockákra vágjuk, és már tálalhatjuk is.