Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron

Ez a sütemény, fantázianéven finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron egy csodálatos ízkavalkád. A pekándió és a túró házasításából ez a fenséges édesség született. Isteni finom, a család imádja. Tészta, váltakozó krémek, csokoládé. Ki tud ennek ellenállni?

Hozzáadta:admin, 15.9.2016
Kategória: Desszertek
Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron

Hozzávalók

Tésztához:
250 gapróra vágott pekándió
3 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
250 grétesliszt
Túrós töltelékhez:
250 glágy túró
250 gporcukor
250 mlhabtejszín
Vaníliás töltelékhez:
1 csomagvaníliapuding
400 mlfélzsíros tej
125 gtejföl
4 ev. kanálcukor
Csokoládés töltelékhez:
1 csomagcsokoládépuding
400 mlfélzsíros tej
125 gtejföl
4 ev. kanálcukor
Öntethez:
2 dbhabtejszín
cukor – elhagyható
reszelt/aprított csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tésztához, mely a sütemény alsó rétegét alkotja, minden hozzávalót egy tálba tesszük, és kezünkkel alaposan összekeverjük, majd egy sütőforma aljára rakjuk. A tésztát a forma alján lenyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket: a vaníliás és csokoládés pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük: tejben a pudingport feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és kellő sűrűségűre főzzük. Ha sűrűbb krémet szeretnénk, kevesebb tejet használjunk. Ha a puding elkészült, hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Egy tálban a krémtúrót elkeverjük a cukorral, vagy kézi botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban az egyik habtejszínből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a cukros túrókrémhez.
  4. A megsült diós tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Erre a tésztára kerülnek a töltelékek.
  5. Először a túrós krém, erre jön a vaníliás töltelék, majd a csokoládés töltelék, végezetül a második doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, és ez kerül a sütemény tetejére.
  6. A kész süteményt reszelt vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük. A süteményt kockákra vágjuk, és már tálalhatjuk is.