TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel
FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel
Recept FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel - egy finom és egészséges kuglóf. Alma, zabpehely és még megannyi finomság egy desszertben. Egy egészségbomba, különlegesen finom kivitelezésben. Az egyetlen hátránya, hogy egy szelet nem elég. De mivel nincs benne liszt és a cukrot méz helyettesíti, a két vagy több szelet elfogyasztása kevesebb bűntudattal jár.

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2016

FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel

FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel - egy finom és egészséges kuglóf. Alma, zabpehely és még megannyi finomság egy desszertben. Egy egészségbomba, különlegesen finom kivitelezésben. Az egyetlen hátránya, hogy egy szelet nem elég. De mivel nincs benne liszt és a cukrot méz helyettesíti, a két vagy több szelet elfogyasztása kevesebb bűntudattal jár.

40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
alma
400 g
zabpehely
10 g
2 ev. kanál
olívaolaj
220 g
natúr joghurt
5 g
őrölt fahéj
120 g
méz
3 db
tojás
2 ev. kanál
kakaó
ízlés szerint mazsola, dió, mandula…
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. Az almát meghámozzuk és eltávolítjuk a csutkáját, majd lereszeljük, vagy kis darabokra vágjuk és kézi bot-mixerrel kásás állagúra turmixoljuk. A zabpelyhet szintén apróra turmixoljuk vagy daráljuk.
  2. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojások sárgáját a mézzel habbá verjük, majd hozzáadjuk az almát, zabpelyhet, sót, olajat, joghurtot, fahéjat. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk: a tészta 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.
  4. Egy kuglóf sütőformát zsiradékkal kikenünk (én kókuszolajt használtam), zabpehely porral beszórunk, és erre rétegezzük a tésztát: először a kakaós, majd a kakaó nélküli tésztát rakjuk a formába. Ízlés szerint a tésztába mazsolát, diót, mandulát, esetleg szárított gyümölcsöt is keverhetünk, közvetlenül a rétegezés előtt. Én 23 cm átmérőjű formát használtam.
  5. A kuglófot 150°C-ra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. A kész kuglófot kihűtjük, felszeleteljük és lekvárral tálaljuk, például kávé mellé. Kissé sűrűbb és nehezebb, mint a klasszikus kuglóf. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása