FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel

FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel - egy finom és egészséges kuglóf. Alma, zabpehely és még megannyi finomság egy desszertben. Egy egészségbomba, különlegesen finom kivitelezésben. Az egyetlen hátránya, hogy egy szelet nem elég. De mivel nincs benne liszt és a cukrot méz helyettesíti, a két vagy több szelet elfogyasztása kevesebb bűntudattal jár.

Hozzáadta:admin, 26.9.2016
Kategória: Desszertek
FITNESZ kuglóf almával és zabpehellyel

Hozzávalók

350 galma
400 gzabpehely
10 g
2 ev. kanálolívaolaj
220 gnatúr joghurt
5 gőrölt fahéj
120 gméz
3 dbtojás
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint mazsola, dió, mandula…

Elkészítés menete

  1. Az almát meghámozzuk és eltávolítjuk a csutkáját, majd lereszeljük, vagy kis darabokra vágjuk és kézi bot-mixerrel kásás állagúra turmixoljuk. A zabpelyhet szintén apróra turmixoljuk vagy daráljuk.
  2. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojások sárgáját a mézzel habbá verjük, majd hozzáadjuk az almát, zabpelyhet, sót, olajat, joghurtot, fahéjat. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk: a tészta 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.
  4. Egy kuglóf sütőformát zsiradékkal kikenünk (én kókuszolajt használtam), zabpehely porral beszórunk, és erre rétegezzük a tésztát: először a kakaós, majd a kakaó nélküli tésztát rakjuk a formába. Ízlés szerint a tésztába mazsolát, diót, mandulát, esetleg szárított gyümölcsöt is keverhetünk, közvetlenül a rétegezés előtt. Én 23 cm átmérőjű formát használtam.
  5. A kuglófot 150°C-ra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. A kész kuglófot kihűtjük, felszeleteljük és lekvárral tálaljuk, például kávé mellé. Kissé sűrűbb és nehezebb, mint a klasszikus kuglóf. Jó étvágyat!