Fitnesz szelet sütés nélkül, 4 alapanyagból

A Fitnesz szelet sütés nélkül, 4 alapanyagból egyszerű és tökéletes formája a házi-készítésű nassolni valónak. Kevés alapanyagból egészséges finomság készíthető, mely akár a gyerekek hátizsákjában is megállja a helyét. Csupán össze kell keverni az alapanyagokat, lehűteni, szeletelni, és kész.

Hozzáadta:, 26.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Recept Fitnesz szelet sütés nélkül, 4 alapanyagból

Hozzávalók

450 gzabpehely
340 g100%-os mogyoróvaj
250 mlkókusztej
85 gméz

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük az alapanyagokat és egy nagyobb tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk. Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 szelet készül el, de persze attól is függ, hogy mekkorára vágjuk.
  2. Egy tálba beleöntjük a kókusztejet és amennyiben kicsit csomós vagy összeált, simára keverjük. Beleöntjük a mézet és ismét simára keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a 100%-os mogyoróvajat (ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de magunk is elkészíthetjük: a sótlan és hámozott mogyorót addig turmixoljuk, amíg krémes állagú nem lesz). A simára kevert masszához hozzákeverjük a zabpelyhet.
  4. Egy kemény masszát kell, hogy kapjunk. Ez a massza kerül a sütőpapírral kibélelt tepsibe (alaposan lenyomkodjuk, hogy ne legyen felesleges levegő a masszában). A tepsit a masszával 4 óra hosszat hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a massza megkössön.
  5. A megdermedt masszát felvágjuk, és az egyes szeleteket háztartási fóliába csomagoljuk. Jó étvágyat!

 

*Tipp: a masszához különböző szárított gyümölcs vagy jó minőségű étcsokoládé is hozzáadható