TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
Recept Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
TopPetra TopPetra    ·   26.9.2016

Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül

Ínycsiklandó Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül. Egészséges, és ráadásul finom is. Bárki elkészítheti, csupán minimális kézügyességet és tapasztalatot igényel. A gyerekek imádják, és "zebratortának" hívják, a benne lévő gyümölcs pedig szabadon választható és el is hagyható. Nagyon finom, imádjuk!

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
zsírszegény lágy túró
275 g
zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 ev. kanál
joghurt
3 db
tojás
1 csomag
vanília ízű puding
2 ev. kanál
kakaó
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).
  2. Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  4. Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába. (Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annyál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)
  5. A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
  6. A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Pitécske    ·   4.4.2021   ·   Válasz   ·  

Hol a hozzászólásom???

Pitécske    ·   4.4.2021   ·   Válasz   ·  

Sütés után összeesett, mint egy rosszul sikerült piskóta. Nem hiszem, hogy sütőpor vagy szódabikarbóna nélkül lehet süteményt sütni!

TopPetra TopPetra    ·   23.1.2021   ·   Válasz   ·  

Szia! Ezen a linken megtalálod a videó receptet, mi így készítettük. Üdv, a TopReceptek csapata https://www.facebook.com/233386167024770/videos/386350028395049

VNini    ·   19.1.2021   ·   Válasz   ·  

Szia! Tudnál nekem segíteni abban, hogy a kakaós massza neked hogy lesz folyós? Külön vettem a krém 1/3-át, beletettem a 2 evőkanál kakaót és a spatulám megállt benne, olyan kemény lett. Mit ronthattam el? 🤔

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása