TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
Recept Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül

Ínycsiklandó Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül. Egészséges, és ráadásul finom is. Bárki elkészítheti, csupán minimális kézügyességet és tapasztalatot igényel. A gyerekek imádják, és "zebratortának" hívják, a benne lévő gyümölcs pedig szabadon választható és el is hagyható. Nagyon finom, imádjuk!

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2016

Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül

Ínycsiklandó Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül. Egészséges, és ráadásul finom is. Bárki elkészítheti, csupán minimális kézügyességet és tapasztalatot igényel. A gyerekek imádják, és "zebratortának" hívják, a benne lévő gyümölcs pedig szabadon választható és el is hagyható. Nagyon finom, imádjuk!

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
zsírszegény lágy túró
275 g
zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 ev. kanál
joghurt
3 db
tojás
1 csomag
vanília ízű puding
2 ev. kanál
kakaó
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).
  2. Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  4. Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába. (Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annyál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)
  5. A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
  6. A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Pitécske    ·   4.4.2021   ·   Válasz   ·  

Hol a hozzászólásom???

Pitécske    ·   4.4.2021   ·   Válasz   ·  

Sütés után összeesett, mint egy rosszul sikerült piskóta. Nem hiszem, hogy sütőpor vagy szódabikarbóna nélkül lehet süteményt sütni!

TopPetra TopPetra    ·   23.1.2021   ·   Válasz   ·  

Szia! Ezen a linken megtalálod a videó receptet, mi így készítettük. Üdv, a TopReceptek csapata https://www.facebook.com/233386167024770/videos/386350028395049

VNini    ·   19.1.2021   ·   Válasz   ·  

Szia! Tudnál nekem segíteni abban, hogy a kakaós massza neked hogy lesz folyós? Külön vettem a krém 1/3-át, beletettem a 2 evőkanál kakaót és a spatulám megállt benne, olyan kemény lett. Mit ronthattam el? 🤔

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása