Fitt Morva kalács

Recept Fitt Morva kalács

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Szinte minden finomságot el lehet készíteni egészségesebb hozzávalókból. A Morva kalács sem kivétel. Persze azért az eredetivel összehasonlítva van különbség.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (8 db)

140 ggörög joghurt
70 gteljes kiőrlésű búzaliszt
30 gfehérjepor
1 kv. kanálsütőpor
1 dbbanán
Ízlés szerint édesítő

Túrós töltelék (3 db-hoz)

75 gtúró
10 mlmeleg tej
5 gvaníliacukor
1/2 kv. kanálszárított citromhéj

Diós töltelék (3 db-hoz)

40 gdarált dió
25 mlforró tej
5 gvaníliacukor

Mákos töltelék (2 db-huz)

30 gdarált mák
25 mlforró tej
5 gszilvalekvár
5 gvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A banánt villával szétnyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, erre tesszük rá a kanálnyi tésztát, majd megformázzuk a korongokat. 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a töltelékeket – a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. A töltelékeket rákenjük az elősült korongokra, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Ebből a mennyiségből 8 db kalács készült el, 3 túrós, 3 diós és 2 mákos.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás