TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fitt Morva kalács
Fitt Morva kalács
Recept Fitt Morva kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.2.2022

Fitt Morva kalács

Szinte minden finomságot el lehet készíteni egészségesebb hozzávalókból. A Morva kalács sem kivétel. Persze azért az eredetivel összehasonlítva van különbség.

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (8 db)

140 g
görög joghurt
70 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g
fehérjepor
1 kv. kanál
sütőpor
1 db
banán
Ízlés szerint édesítő

Túrós töltelék (3 db-hoz)

75 g
túró
10 ml
meleg tej
5 g
vaníliacukor
1/2 kv. kanál
szárított citromhéj

Diós töltelék (3 db-hoz)

40 g
darált dió
25 ml
forró tej
5 g
vaníliacukor

Mákos töltelék (2 db-huz)

30 g
darált mák
25 ml
forró tej
5 g
szilvalekvár
5 g
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A banánt villával szétnyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, erre tesszük rá a kanálnyi tésztát, majd megformázzuk a korongokat. 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a töltelékeket – a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. A töltelékeket rákenjük az elősült korongokra, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Ebből a mennyiségből 8 db kalács készült el, 3 túrós, 3 diós és 2 mákos.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása