Florida torta

Recept Florida torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Krémes és gyümölcsös finomság a gyümölcs, vaníliakrém és tejszínhab kedvelőinek. Ezzel el is árultam, mi minden kell a Florida tortához. Szerencsére anyukámtól minden évben kapok jelentős mennyiségű őszi- és sárgabarack kompótot, így ez a része megoldott, és nem kell boltit használnom. Ha elkészült a tortatest, a pudingos krém és a tejszínhab, a többi gyerekjáték. Tejszínhabon és barackon kívül reszelt csokoládéval díszítettem. Szerző: Hannaka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

3 dbtojás
100 gporcukor
120 gliszt (60 g rétesliszt + 60 g búzafinomliszt)
50 mlolaj
50 mlvíz

Krém:

300 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

450 mlhabtejszín
3 csomaghabfixáló
lekvár
barackkompót
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, folyamatos verés mellett hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Elkeverjük, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, 160 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Ízlés szerint cukrot vagy vaníliacukrot adhatunk hozzá. Miután a puding kihűlt, belekeverjük a habosra vert vajat.
  4. A megsült tortakorpuszt meglocsoljuk a kompótlével, megkenjük a levárral, megszórjuk az apróra vágott barackkal, megkenjük a vaníliakrémmel, majd a tortát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal. Kedvünkre díszítjük, reszelt csokoládéval megszórjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás