Florida torta

Krémes és gyümölcsös finomság a gyümölcs, vaníliakrém és tejszínhab kedvelőinek. Ezzel el is árultam, mi minden kell a Florida tortához. Szerencsére anyukámtól minden évben kapok jelentős mennyiségű őszi- és sárgabarack kompótot, így ez a része megoldott, és nem kell boltit használnom. Ha elkészült a tortatest, a pudingos krém és a tejszínhab, a többi gyerekjáték. Tejszínhabon és barackon kívül reszelt csokoládéval díszítettem. Szerző: Hannaka

Hozzáadta:, 25.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Florida torta

Hozzávalók

Korpusz:
3 dbtojás
100 gporcukor
120 gliszt (60 g rétesliszt + 60 g búzafinomliszt)
50 mlolaj
50 mlvíz
Krém:
300 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
450 mlhabtejszín
3 csomaghabfixáló
lekvár
barackkompót
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, folyamatos verés mellett hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Elkeverjük, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, 160 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Ízlés szerint cukrot vagy vaníliacukrot adhatunk hozzá. Miután a puding kihűlt, belekeverjük a habosra vert vajat.
  4. A megsült tortakorpuszt meglocsoljuk a kompótlével, megkenjük a levárral, megszórjuk az apróra vágott barackkal, megkenjük a vaníliakrémmel, majd a tortát bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal. Kedvünkre díszítjük, reszelt csokoládéval megszórjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL