Fokhagymakrémleves cipóban

Hozzáadta: TopPetra, 5.2.2021
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Fokhagymaleves, Krémleves, Legjobb levesek
KÜLDÖTT KÉPEK
A fokhagyma nagyon hálás alapanyag, a krémleves pedig az egyik legjobb dolog, ami a fokhagymából készülhet. Ebben a változatban csontos csirkemell is van – vagyis ezzel készül, majd a csontot eltávolítjuk. A levest tejföl, tejszín és tojás keverékével habarjuk be, majd pedig bezsebeljük az elismeréseket. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.2.2021
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Fokhagymaleves, Krémleves, Legjobb levesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 párcsirkemell csonttal
3 fejfokhagyma
1 dbnagy vöröshagyma
200 mlfőzőtejszín
150 gtejföl
1 dbtojás
8 dbcipó
bors
só
szegfűbors
szárított petrezselyemzöld
ételízesítő
- A csontos csirkemellet megmossuk, edénybe tesszük és kb. 4 l vízben elkezdjük főzni.
- A fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát félbe vágjuk és hozzáadjuk a csirkemellhez. A megpucolt fokhagymát is mellé tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint jön hozzá az ételízesítő, a szegfűbors, a petrezselyemzöld – ha van friss, természetesen akkor azt adunk hozzá. Kb. 25 percig lefedve főzzük.
- 25 perc elteltével a csirkemellet tányérra tesszük, a csontot eltávolítjuk, majd szálakra tépjük vagy kockázzuk.
- A tejfölt, tejszínt, tojást elkeverjük, majd belehabarjuk a levesbe. Folyamatosan kevergetjük, felforraljuk, majd kézi robotgéppel krémesre turmixoljuk.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.
- A cipók belét kivesszük, a cipóba kanalazunk egy-két kanál csirkemell kockát vagy szálat, erre kanalazzuk rá a levest.
- Ízlés szerint tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční česnečka v bochníku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičná cesnačka v bochníku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Knoblauchsuppe im Brotlaib an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS