TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fokhagymakrémleves cipóban
Fokhagymakrémleves cipóban
Recept Fokhagymakrémleves cipóban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.2.2021

Fokhagymakrémleves cipóban

A fokhagyma nagyon hálás alapanyag, a krémleves pedig az egyik legjobb dolog, ami a fokhagymából készülhet. Ebben a változatban csontos csirkemell is van – vagyis ezzel készül, majd a csontot eltávolítjuk. A levest tejföl, tejszín és tojás keverékével habarjuk be, majd pedig bezsebeljük az elismeréseket. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 pár
csirkemell csonttal
3 fej
fokhagyma
1 db
nagy vöröshagyma
200 ml
főzőtejszín
150 g
tejföl
1 db
tojás
8 db
cipó
bors
szegfűbors
szárított petrezselyemzöld
ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csontos csirkemellet megmossuk, edénybe tesszük és kb. 4 l vízben elkezdjük főzni.
  2. A fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát félbe vágjuk és hozzáadjuk a csirkemellhez. A megpucolt fokhagymát is mellé tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint jön hozzá az ételízesítő, a szegfűbors, a petrezselyemzöld – ha van friss, természetesen akkor azt adunk hozzá. Kb. 25 percig lefedve főzzük.
  3. 25 perc elteltével a csirkemellet tányérra tesszük, a csontot eltávolítjuk, majd szálakra tépjük vagy kockázzuk.
  4. A tejfölt, tejszínt, tojást elkeverjük, majd belehabarjuk a levesbe. Folyamatosan kevergetjük, felforraljuk, majd kézi robotgéppel krémesre turmixoljuk.
  5. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.
  6. A cipók belét kivesszük, a cipóba kanalazunk egy-két kanál csirkemell kockát vagy szálat, erre kanalazzuk rá a levest.
  7. Ízlés szerint tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása