Fokhagymakrémleves cipóban

Recept Fokhagymakrémleves cipóban
KÜLDÖTT KÉPEK

A fokhagyma nagyon hálás alapanyag, a krémleves pedig az egyik legjobb dolog, ami a fokhagymából készülhet. Ebben a változatban csontos csirkemell is van – vagyis ezzel készül, majd a csontot eltávolítjuk. A levest tejföl, tejszín és tojás keverékével habarjuk be, majd pedig bezsebeljük az elismeréseket. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 párcsirkemell csonttal
3 fejfokhagyma
1 dbnagy vöröshagyma
200 mlfőzőtejszín
150 gtejföl
1 dbtojás
8 dbcipó
bors
szegfűbors
szárított petrezselyemzöld
ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csontos csirkemellet megmossuk, edénybe tesszük és kb. 4 l vízben elkezdjük főzni.
  2. A fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát félbe vágjuk és hozzáadjuk a csirkemellhez. A megpucolt fokhagymát is mellé tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint jön hozzá az ételízesítő, a szegfűbors, a petrezselyemzöld – ha van friss, természetesen akkor azt adunk hozzá. Kb. 25 percig lefedve főzzük.
  3. 25 perc elteltével a csirkemellet tányérra tesszük, a csontot eltávolítjuk, majd szálakra tépjük vagy kockázzuk.
  4. A tejfölt, tejszínt, tojást elkeverjük, majd belehabarjuk a levesbe. Folyamatosan kevergetjük, felforraljuk, majd kézi robotgéppel krémesre turmixoljuk.
  5. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.
  6. A cipók belét kivesszük, a cipóba kanalazunk egy-két kanál csirkemell kockát vagy szálat, erre kanalazzuk rá a levest.
  7. Ízlés szerint tetejére reszelt sajtot szórhatunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás