Fokhagymás cipó fél óra alatt
Készítettetek már cipót olyan tésztából, aminek az elkészítése nem vett több időt igénybe fél óránál? Én igen, nem is egyszer, mégpedig ezeket a fantasztikus fokhagymás cipókat. A tésztát egész egyszerűen elkeverjük, megformázzuk a cipókat és megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, nekem 25 perc elég volt. A még meleg cipókat fokhagymás lével kentem meg, ettől lettek igazán ellenállhatatlanok. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögrevíz
1 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálolaj
1/4 kv. kanálsó
10 gélesztőpor
3 bögrefinomliszt
3 gerezdfokhagyma
- Az olajat, vizet, cukrot, sót, élesztőport tálba tesszük. Elkeverjük, beleszórjuk a lisztet és sima állagú tésztát gyúrunk. A tészta állagán még liszttel vagy vízzel tudunk javítani (ha kell). A tésztának rugalmasnak kell lennie, nem ragad, nem tapad hozzá a tál oldalához. Tapasztalatom szerint az összetevőket először fakanállal kell elkezdeni eldolgozni, majd ezután kézre válthatunk.
- A tésztából kisebb cipókat formázunk, olajjal megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés előtt a cipókat éles késsel bevagdoshatjuk – például keresztet.
- A zúzott fokhagymát forró vízzel leforrázzuk, ezzel kenjük meg a még forró cipók tetejét. Kihűtjük, tálaljuk.%1%2
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS