TopReceptek.hu Péksütemények Fokhagymás cipó fél óra alatt
Fokhagymás cipó fél óra alatt
Recept Fokhagymás cipó fél óra alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Készítettetek már cipót olyan tésztából, aminek az elkészítése nem vett több időt igénybe fél óránál? Én igen, nem is egyszer, mégpedig ezeket a fantasztikus fokhagymás cipókat. A tésztát egész egyszerűen elkeverjük, megformázzuk a cipókat és megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, nekem 25 perc elég volt. A még meleg cipókat fokhagymás lével kentem meg, ettől lettek igazán ellenállhatatlanok. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   31.8.2018

Fokhagymás cipó fél óra alatt

Készítettetek már cipót olyan tésztából, aminek az elkészítése nem vett több időt igénybe fél óránál? Én igen, nem is egyszer, mégpedig ezeket a fantasztikus fokhagymás cipókat. A tésztát egész egyszerűen elkeverjük, megformázzuk a cipókat és megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, nekem 25 perc elég volt. A még meleg cipókat fokhagymás lével kentem meg, ettől lettek igazán ellenállhatatlanok. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre
víz
1 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
olaj
1/4 kv. kanál
10 g
élesztőpor
3 bögre
finomliszt
3 gerezd
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az olajat, vizet, cukrot, sót, élesztőport tálba tesszük. Elkeverjük, beleszórjuk a lisztet és sima állagú tésztát gyúrunk. A tészta állagán még liszttel vagy vízzel tudunk javítani (ha kell). A tésztának rugalmasnak kell lennie, nem ragad, nem tapad hozzá a tál oldalához. Tapasztalatom szerint az összetevőket először fakanállal kell elkezdeni eldolgozni, majd ezután kézre válthatunk.
  2. A tésztából kisebb cipókat formázunk, olajjal megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés előtt a cipókat éles késsel bevagdoshatjuk – például keresztet.
  3. A zúzott fokhagymát forró vízzel leforrázzuk, ezzel kenjük meg a még forró cipók tetejét. Kihűtjük, tálaljuk.%1%2
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása