TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Fokhagymás kenő
Fokhagymás kenő
Recept Fokhagymás kenő
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   15.9.2017

Fokhagymás kenő

Ha nincs időnk a főzőcskézésre és az azzal járó rendetlenség eltakarítására, akkor egy nagyon jó megoldás a fokhagymás kenő. Csak pár, nagyon könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá. Nagyon finom, főleg friss, ropogós, szinte még meleg kenyérrel vagy bármilyen más péksüteménnyel. Egy szelet sosem elég, így ne csodálkozzunk, ha a család egy szempillantás alatt elfogyasztja. Az ízvilágát a fokhagymán kívül a krémsajt (fokhagymás, snidlinges, natúr…) és a reszelt sajt is (trappista, füstölt, cheddar…) is meghatározza.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
natúr krémsajt
2-4 ev. kanál
majonéz
100 g
reszelni való sajt (lehet füstölt is)
5 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
édes pirospaprika (őrölt)

Díszítéshez:

metélőhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krémsajtot, majonézt, sót, őrölt borsot, pirospaprikát jó alaposan elkeverjük, akár kézi robotgéppel.
  2. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot és a zúzott fokhagymát.
  3. Ismét jó alaposan elkeverjük, friss, ropogós kenyérre kenjük, metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása