Fokhagymás kenő

Ha nincs időnk a főzőcskézésre és az azzal járó rendetlenség eltakarítására, akkor egy nagyon jó megoldás a fokhagymás kenő. Csak pár, nagyon könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá. Nagyon finom, főleg friss, ropogós, szinte még meleg kenyérrel vagy bármilyen más péksüteménnyel. Egy szelet sosem elég, így ne csodálkozzunk, ha a család egy szempillantás alatt elfogyasztja. Az ízvilágát a fokhagymán kívül a krémsajt (fokhagymás, snidlinges, natúr…) és a reszelt sajt is (trappista, füstölt, cheddar…) is meghatározza.

Hozzáadta:, 15.9.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Recept Fokhagymás kenő

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gnatúr krémsajt
2-4 ev. kanálmajonéz
100 greszelni való sajt (lehet füstölt is)
5 gerezdfokhagyma
őrölt bors
édes pirospaprika (őrölt)
Díszítéshez:
metélőhagyma

Elkészítés menete

  1. A krémsajtot, majonézt, sót, őrölt borsot, pirospaprikát jó alaposan elkeverjük, akár kézi robotgéppel.
  2. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot és a zúzott fokhagymát.
  3. Ismét jó alaposan elkeverjük, friss, ropogós kenyérre kenjük, metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou