TopReceptek.hu Tészták Kelt tészta Fokhagymás kenyérlángos
Fokhagymás kenyérlángos
Recept Fokhagymás kenyérlángos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.5.2020

Fokhagymás kenyérlángos

Nem is értem, miért nem készítem gyakrabban ezt a kenyérlángost! Nem kell ide semmi pompa vagy cicoma, ha a tészta lágy, kívül pedig kellően ropogós, akkor feltétnek az egyszerű fokhagyma is megteszi. Mi a köményt is szeretjük, így ez sem maradt le a kenyérlángosról. A gyerekek még vajjal is megkenik, természetesen akkor, amikor még meleg, és úgy fogyasztják. Szerző: Mineralka

75 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
finomliszt
200 ml
langyos víz
20 g friss
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
2 ev. kanál
olaj

Tetejére:

2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
víz
4 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint köménymag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, míg felfut.
  2. A kenyérlángos tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tészta állagúra dolgozzuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amikor a tészta már duplájára kelt, a tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire.
  4. A felszínére ujjunk hegyével vagy egy fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk, majd megkenjük a fokhagymás keverékkel: zúzott fokhagyma, olaj és víz. Ízlés szerint köménymaggal megszórjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Verebné Szabó Dorina    ·   30.11.2022   ·   Válasz   ·  

Ezekkel az arányokkal maximum nokedli lesz belőle! Vicc

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása