TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fokhagymás koszorú
Fokhagymás koszorú
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.8.2022

Fokhagymás koszorú

Ki ne szeretné a frissen sült, fokhagymás péksütemény illatát? Most már otthon is bátran elkészíthetjük.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
350 g
rétesliszt
1 kávéskanál
1 evőkanál
kristálycukor
250 ml
langyos víz
250 ml
langyos tej
100 ml
olaj
1 kocka
élesztő

Kenéshez:

50 ml
olaj
4 gerezd
fokhagyma
1 kávéskanál

Szóráshoz:

Ízlés szerint
őrölt kömény
Ízlés szerint
nagyszemű sú
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Fele mennyiségű tejbe picit sót és cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztből, olajból, langyos vízből, maradék tejből és felfuttatott élesztőből sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk. A kenéshez az olajat, zúzott fokhagymát és sót elkeverjük, ezzel kenjük meg a tésztalapot.
  3. Felcsavarjuk, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A korongok közepétől a széléig bevágjuk (nem vágjuk teljesen el a tésztát), majd a kis szeleteket a széle alá tűrjük. A kapott koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét még megkenjük a fokhagymás olajjal, köménnyel és sóval megszórjuk.
  4. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept