TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fokhagymás krémmel sült burgonya
Fokhagymás krémmel sült burgonya
Recept Fokhagymás krémmel sült burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.8.2020

Fokhagymás krémmel sült burgonya

Szerintem ez az egyik legjobb köret, amit valaha ettem. A puhára főtt és sült burgonya önmagában igazi főnyeremény, de ha sütés előtt még egy adag sajtos-fokhagymás-tejfölös krém is kerül rá, akkor a siker egyértelműen garantált. Nem kell túlgondolni, csupán pár egyszerű lépésből áll az elkészítés. Szerző: Lacusin

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

5 db
burgonya
100 g
vaj
5 ev. kanál
reszelt parmezán
1 ev. kanál
tejföl
3 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát fébe vágjuk vagy  felszeleteljük, ez a méretétől is függ. Sós vízben puhára főzzük.
  2. Elkészítjük a fokhagymás feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a puha vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekerül a parmezán és az aprított petrezselyemzöld, végül a tejföl is. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A főtt burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd minden egyes burgonyaszeletet megkenünk a finom fokhagymás krémmel.
  4. 220 fokra előmelegített sütően kb. 10-15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása