Fokhagymás krémmel sült burgonya

Szerintem ez az egyik legjobb köret, amit valaha ettem. A puhára főtt és sült burgonya önmagában igazi főnyeremény, de ha sütés előtt még egy adag sajtos-fokhagymás-tejfölös krém is kerül rá, akkor a siker egyértelműen garantált. Nem kell túlgondolni, csupán pár egyszerű lépésből áll az elkészítés. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 10.8.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fokhagymás krémmel sült burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálpetrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A burgonyát fébe vágjuk vagy  felszeleteljük, ez a méretétől is függ. Sós vízben puhára főzzük.
  2. Elkészítjük a fokhagymás feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a puha vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekerül a parmezán és az aprított petrezselyemzöld, végül a tejföl is. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A főtt burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd minden egyes burgonyaszeletet megkenünk a finom fokhagymás krémmel.
  4. 220 fokra előmelegített sütően kb. 10-15 percig sütjük.