Fokhagymás paradicsom télire, hőkezelés nélkül

Recept Fokhagymás paradicsom télire, hőkezelés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Emlékszem, szüleim nyáron egész napokat töltöttek befőzéssel, paradicsommártás készítéssel. Én is nagyon szeretem a házi paradicsomot. Szeretem a hagyományokat is, mindig előveszem a régi recepteket, de azért pár üveggel, egy kiló érett paradicsomból ebből a „hideg” fokhagymás-sós paradicsomból is készítek. Főzni nem kell, csak megszabadítani héjától, fokhagymával és sóval ízesíteni, és gyakorlatilag ennyi. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kgparadicsom
200 gfokhagyma
35 g

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A paradicsom héját eltávolítjuk. Erre egy egyszerű trükköt használok: keresztbemetszést készítek a paradicsom egyik oldalán, majd forró vízbe teszem. Pár másodpercig a vízben hagyom, majd gyorsan hideg vízbe teszem a paradicsomot. Így a paradicsom héját sokkal könnyebb eltávolítani.
  2. A megtisztított paradicsomot edénybe tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, hozzáadjuk a paradicsomhoz, majd leturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd belemerjük az üvegekbe.
  4. Lefedjük, tároljuk. A fokhagyma és só tökéletes természetes tartósító!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás